Proiect muzical al Arhiepiscopiei Tomisului

625
Arhiepiscopia Tomisului, în colaborare cu secția de Artă Sacră a Universității "Ovidius", Colegiul Național de Arte "Regina Maria" și Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski", derulează proiectul muzical "În vremea aceea...".
Proiectul vizează punerea în scenă a frescei muzicale pentru cor și orchestră, creație a preotului Ion Popescu Runcu, orchestrată de către prof. dr. Horațiu Alexandrescu, dirijori: arhid. asist. univ. Iulian Dumitru, prof. dr. Horațiu Alexandrescu, maestru de cor copii Giani Cristian Oprea.
Ansamblul muzical este alcătuit din corala bărbătească "Armonia", corul "Cantilena" al Colegiului Național de Arte "Regina Maria", la care se adaugă o mică or-chestră.
Fresca muzicală "În vremea aceea…" este o transpunere în note muzicale a mesajului evanghelic dedicat patimilor, morții și Învierii Domnului nostru Iisus Hristos.
Ineditul creației muzicale aduce cu sine trei aspecte. Pe de o parte, preotul Ion Popescu Runcu este primul cleric care a abordat genul muzical oratoric, iar orchestrația, realizată de maestrul Horațiu Alexandrescu, este primul pas în evoluția genului muzical bisericesc ortodox. De asemenea, este pentru prima când lucrarea este interpretată integral în concert.
Proiectul muzical prevede o serie de reprezentații, care debu-tează astăzi, la ora 17, la sala Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" din Constanța. De mâine, urmează câteva deplasări la Teatrul "Toma Caragiu", Ploiești, joi, 7 aprilie, la Teatrul Muzical "Nicolae Leonard", Galați, iar duminică, 10 aprilie, la Sala Centrului Cultural al Ministerului Administrației și Internelor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.634 secunde