Limba tătară ar putea deveni disciplină şcolară opţională, în judeţul Constanţa

1658
Limba tătară ar putea deveni disciplină şcolară opţională, în judeţul Constanţa - limbatatara2-1619725744.jpg

Articole de la același autor

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Constanța a încheiat un parteneriat cu Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România, în vederea demarării de activităţi de promovare a limbii tătare în unităţile de învăţământ. Astfel, inspectorul școlar general, prof. Sorin Mihai, a semnat un protocol de colaborare cu Gelil Eserghep, președintele Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România.



Parteneriatul pledează pentru păstrarea și afirmarea identității etnice, culturale și lingvistice a elevilor turco-tătari din Constanța prin cultivarea interesului pentru studiul limbii și culturii tătare și participarea la programe cultural-artistice.


Direcțiile de bază ale acestei colaborări vizează derularea de programe educative pe termen scurt, mediu şi lung cu reprezentanții Comunității tătare din județul Constanța (dezbateri, mese rotunde, conferinţe, simpozioane etc.) pe diverse teme: istorie, cultură, artă, artă culinară, tradiții, obiceiuri, promovarea studiului limbii tătare ca disciplină opțională şi organizarea de competiții şi concursuri şcolare pentru stimularea performanței școlare în domeniul limbii tătare.


„Spațiul dobrogean - model multietnic - ne-a educat de-a lungul timpului să apreciem fiecare cultură în ansamblul ei, să-i identificăm valorile și să-i promovăm spiritul ca imagine revelatoare a comunității pe care o reprezintă. În acest context, parteneriatul nostru, prin activitățile propuse, contribuie la stimularea interesului elevilor privind valorile de patrimoniu și la manifestarea respectului pentru acest patrimoniu”, a declarat inspectorul şcolar general, prof. Sorin Mihai.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.386 secunde