Livetext/ Eveniment la Constanța. "SUNT FEMEIE. CU CE MĂ CONFRUNT ÎN SOCIETATEA ROMÂNEASCĂ?”

2336
Livetext/ Eveniment la Constanța.

Articole de la același autor

Update - Evenimentul a fost deschis de lect. Unic Dr. Carmen Dumitrescu, consilier județean, care încearcă să demonstreze, plecând de la experiența personală, de ce femeile din Romania doresc egalitate de șanse.


"În general femeile care au familie nu se bucură de șanse egale de promovare. Principala noastră problemă este o puternică cultură patriarhală. Iar soluția acestei probleme ar fi educația. Doar așa ne putem atinge potențialul maxim."


Update - În opinia deputatei Denisa Neagu, împlinirea nu vine neapărat din soț și copii, ci din a fi mulțumit cu alegerile tale.


Update - Alina Patrăhău: "Eu tot timpul am crezut că o femeie poate face mai mult decât cred ceilalți dacă se implică cu devotament."


xxx


În cadrul evenimentului organizat de USR Constanţa, „SUNT FEMEIE. CU CE MĂ CONFRUNT ÎN SOCIETATEA ROMÂNEASCĂ?”, vineri, 24 martie, la Hotelul Continental Forum din Constanța, sala Prestige în intervalul 16:00- 20:00, va avea loc o dezbatere în care, alături de reprezentantele USR Constanţa, vor încerca să răspundă la această întrebare invitatele speciale: Elena Lasconi, Alina Pătrăhău, Silvia Dinică, Diana Buzoianu, Diana Stoica şi Denisa Neagu. 


De la ora 17.00, Elena Lasconi şi deputatul USR, Stelian Ion vor susţine o conferinţă de presă pe teme de politică locală şi vor răspunde la câteva dintre întrebările jurnaliştilor prezenţi la eveniment.


Programul complet al evenimentului


16.00 - 16.20 - Cât de greu sau uşor este să fii femeie în România? (să-ți întemeiezi o carieră, o familie, să fii implicată civic) – Carmen Dumitrescu, Denisa Neagu; 
16.20 - 16.40 - Importanţa implicării a cât mai multor femei în comunitate, acţiuni civice, ONG-uri –Alina Pătrăhău;
16.40 - 17.00 - România e sufocată de jocuri de noroc și de reclame la acestea. Ce facem ca să protejăm copiii? - Cristiana Popescu, Diana Stoica;
17.00 - 17.20 - Femeile din România, între misoginism, violenţă domestică, mame minore – Mirela Garip, Silvia Dinică;
17.00 - 17.20  – Conferinţă de presă pe teme de politică locală, susţinută în paralel de Elena Lasconi şi Stelian Ion;
17.20 - 17.50 - Femei în politică. De ce? - Gilda Lazăr, Diana Buzoianu;
18.00 - 18.30  - Leadership-ul competent nu are gen - Elena Lasconi
18.30 - 20.00 - Discuții libere.
Gazdele evenimentului vor fi consiliere locale și județene Gilda LAZĂR (consilier județean în comisia buget-finanțe), Carmen DUMITRESCU (consilier județean în comisia de cultură), Cristiana POPESCU (consilier local municipal în Comisia de organizare și dezvoltare urbanistică, realizarea lucrărilor publice, protecția mediului înconjurător, conservarea monumentelor istorice și de arhitectură,) și Mirela GARIP (Comisia pentru activități științifice, învățământ, sănătate, cultură, sport, culte și protecție socială) care vor deschide subiectele dezbătute prin prezentarea particularităților locale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4519 secunde