Proiectul "Să Vorbim Afacereză". Responsabilitate financiară şi dezvoltare a gândirii antreprenoriale

138973

Articole de la același autor

Integrale, legi ale fizicii, tabelul lui Mendeleev, cote montane, bătălii şi domnitori. Cam aşa a fost odinioară structurată programa şcolară. Informaţie multă, teorie din belşug, mai puţină însă conectare cu realitatea, cu piaţa muncii. Un nou concept îşi face însă loc în educaţie: gândirea antreprenorială.

Responsabilitatea financiară şi dezvoltarea gândirii antreprenoriale sunt tendinţe ce ar trebui implementate încă de pe băncile şcolii, pentru că ce poate fi mai important pentru un copil, chiar de vârstă fragedă, să înveţe să fie cumpătat, echilibrat, să gestioneze un mic buget şi să ia decizii inteligente.

Pentru ca acest vis să devină realitate, Patronatul Naţional al Femeilor de Afaceri din IMM-uri a reluat proiectul „Să Vorbim Afacereză”, un proiect de educaţie financiară şi antreprenorială pentru elevii de clasa a VII-a şi a VIII-a din şcolile din mediul rural din judeţul Constanţa.

Anul acesta, proiectul se implementează în cadrul şcolilor gimnaziale din comunele Tortoman, Siliştea şi Poarta Albă, prin intermediul cursurilor şi activităţilor interactive. 




„Suntem convinşi că, pentru copii, va fi o oportunitate valoroasă de dezvoltare pe termen lung. Scopul proiectului este acela de a-i învăţa pe elevi despre concepte financiare şi antreprenoriale esenţiale, precum şi de a-i motiva să-şi dezvolte abilităţile şi interesele în aceste domenii, de a stimula dezvoltarea gândirii creative şi critice. Un alt aspect important al proiectului este acela că îi învaţă pe copii să-şi folosească resursele în mod eficient şi să ia decizii inteligente privind cheltuielile. Acest lucru îi ajută să dezvolte abilităţi precum autocontrolul şi încrederea în sine, ceea ce îi pregăteşte pentru a fi lideri de succes în viitor”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, consultantul financiar Georgeta Lupescu, membră - alături de Dana Durbală, Ramona Nica şi Elena Coandă - a echipei responsabilă de implementarea acestui ambiţios proiect.

Foarte important, în cadrul acestui program, conceput a se desfăşura într-un mod interactiv şi distractiv, folosind exemple practice şi studii de caz reale, elevii vor deprinde abilităţile financiare şi antreprenoriale esenţiale, vor lucra în grupuri, vor discuta şi vor fi angrenaţi în jocuri care le testează abilităţile de planificare, de luare a deciziilor şi de gestionare a banilor.

Curriculum proiectului include noţiuni despre antreprenoriat, bugetare şi economisire, investiţii şi comportament financiar responsabil. 




„Ne dorim să aducem cu noi, în sălile de clasă, şi oameni de afaceri şi antreprenori locali, care să-i înveţe pe elevi, prin intermediul prezentărilor şi a discuţiilor, să împărtăşească experienţele lor personale, să discute despre provocările şi oportunităţile din lumea afacerilor şi să ofere sfaturi valoroase.

«Să Vorbim Afacereză» este o iniţiativă importantă pentru noi, prin care îi ajutăm pe elevii din mediul rural să-şi dezvolte abilităţile şi cunoştinţele necesare pentru a-şi gestiona banii şi a-şi construi o afacere de succes în viitor”, a mai spus Georgeta Lupescu.  



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7047 secunde