"Luceafărul", pus în scenă de Ziua Națională a României, la Teatrul de Stat Constanța

394
Teatrul de Stat Constanța marchează Ziua Națională a României cu un spectacol special, la care intrarea este liberă. În așteptarea spectacolului "Inima Reginei Maria", ce va sărbători Centenarul Marii Uniri de la 1918 și va avea premiera în weekend-ul 7 - 9 decembrie, Teatrul de Stat Constanța marchează Ziua Națională a României cu un spectacol pe versurile poetului nostru național, Mihai Eminescu.

"Luceafărul" o are ca protagonistă pe actrița Luiza Sarivan, alături de balerinii Victoria Creț, Cosmin și Mihai Adrian, cunoscuți publicului și pentru participarea, până în finală, la show-ul de televiziune "Românii au talent". Așadar, sâmbătă, 1 Decembrie, de la ora 19.00, Teatrul de Stat vă invită la un spectacol de poezie și dans, cu intrarea liberă.

Dar weekend-ul teatral începe de vineri, 30 noiembrie, ora 19.00, când vă veți putea din nou întâlni cu protagoniștii spectacolului "Veethoven..., făi!", Lana Moscaliuc, Luiza Martinescu și Remus Archip. Textul le aparține Lanei Moscaliuc și lui Iulian Enache, acesta din urmă realizând și regia. Este o comedie savuroasă, cu o doctoriță anxioasă, o lăptăreasă vulgară și un electrician bețiv care formează un triunghi amoros, vegheat de spiritul genialului compozitor născut în Bonn. Scenografia poartă semnătura Lăcrămioarei Dumitrașcu, iar muzica este compusă de Adrian Mihai.

De asemenea, duminică, 2 decembrie, de la ora 19.00, aveți ocazia să călătoriți imaginar în Italia, mai precis la Chioggia, cu o celebră comedie a lui Carlo Goldoni. "Gâlcevile din Chioggia" izbucnesc din cauza intrigilor amoroase, dar, într-un fel sau altul, totul se termină cu bine. Este povestea plină de veselie și culoare a certurilor între două grupuri de pescari din micul orășel aflat la țărmul Adriaticei, în laguna venețiană.

Andu Axente, Laura Iordan Adrian, Ana-Maria Ștefan, Andrei Cantaragiu, Marian Adochiței, Adrian Dumitrescu, Luiza Martinescu, Georgiana Mazilescu, Florina Stănculeț, Florentin Roman, Cosmin Mihale, Remus Archip și Mirela Pană joacă sub îndrumarea regizorală a Danei Dumitrescu. Coregrafia îi aparține Stelei Cocârlea, scenografia, Lăcrămioarei Dumitrașcu, iar muzica, lui Adrian Alexandru.

Premiera a avut loc în februarie 2011, iar în 2012 montarea a fost nominalizată la secțiunea "Cel mai bun spectacol al Festivalului Național de Comedie de la Galați".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3525 secunde