Lucrări de Tonitza, Petrașcu și Pallady, scoase la licitație

276
Peste 100 de lucrări de pictură și grafică, realizate de artiști plastici celebri ai României, precum Nicolae Tonitza, Gheorghe Petrașcu, Theodor Pallady și Camil Ressu, urmează să fie scoase la licitație pe 27 ianuarie, la București.
Licitația va avea loc în cadrul unor inițiative în premieră – "Licitația de Alb și negru", primul eveniment dedicat operelor de grafică și pictură grisaille și "Licitația Doamnelor Artelor Frumoase Românești", primul proiect de recuperare a operelor marilor pictorițe ale României interbelice.
Organizatorii (Casa de licitații Artmark) au dezvăluit că vedetele licitației sunt tablourile Rodicăi Maniu Mützner: "Plaja", lucrare a cărei valoare este estimată la 40.000-50.000 euro și "Confidențe" - 17.500-25.000 euro. De asemenea, colecționarii vor putea licita pentru o serie de grafică realizată de Nicolae Tonitza.
În decembrie anul trecut, Casa Artmark a stabilit recordul pieței de artă din România după ce tabloul "Păstorița" al lui Nicolae Grigorescu a fost vândut cu 175.000 de euro, estimările inițiale ale lucrării fiind de 60.000-80.000 de euro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6542 secunde