S-a stins din viață actrița Elena Moțoc

440

Articole de la același autor

Actrița Elena (Coca) Moțoc s-a stins din viață miercuri, la vârsta de 83 de ani, fiind înmormântată ieri, la Cimitirul Central.
Membru fondator al Teatrului de Păpuși din Constanța, Elena Moțoc a făcut parte din trupa acestui valoros teatru de animație al României și, ca artist păpușar, a îndrăgit nespus arta animației și copiii.
Așa cum ne spune secretarul literar al Teatrului de Stat, Anaid Tavitian, Marieta Mihalcea - sora Elenei Moțoc - o actriță foarte bună în rolurile de comedie, a fost cea care i-a trezit regretatei artiste pasiunea pentru teatru.
"Visul de a deveni actriță într-un teatru de păpuși i s-a împlinit în clipa în care a reușit cu succes la concursul organizat de teatrul pontic.
A interpretat de-a lungul carierei, cu strălucire, peste 100 de roluri principale. Actor perfecționist, înzestrat cu har și pasiune, a mânuit și interpretat cu strălucire personaje de basm. Vor rămâne în amintirea spectatorilor: Baba din «Peștișorul de aur», Muck din «Micul Muck», Elefănțelul din «Elefănțelul curios», păpușa din «Șoricelul și păpușa», Marta din «Spărgătorul de nuci», Hangița din «Băiatul și vântul». Generos, ca toți marii artiști, a continuat să joace o vreme și după pensionare, fără nicio răsplată materială, până la preluarea rolurilor ei de un alt actor al teatrului", povestește Anaid Tavitian.
Dumnezeu s-o odihnească!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6507 secunde