Luminiţa Barcari: Teza ar putea fi înlocuită cu o "evaluare sumativă"

381
Luminiţa Barcari: Teza ar putea fi înlocuită cu o

Articole recomandate

Teza ar putea fi înlocuită cu un alt tip de evaluare, a declarat secretarul de stat în Ministerul Educaţiei şi Cercetării, Luminiţa Barcari, care susține că elevii nu trebuie tratați discriminatoriu, în funcție de scenariul de desfășurare a cursurilor. Acesta spune că "ori dă toată lumea teză, ori nu dă nimeni" și propune "evaluarea sumativă", potrivit Digi24.


Potrivit secretarului de stat, există varianta eliminării tezei şi înlocuirea acesteia cu o "evaluare sumativă" care să fie notată normal, având în vedere că sunt trei scenarii de desfăşurare a cursurilor ca urmare a măsurilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19 şi trebuie să se asigure elevilor şanse egale, notează Agerpres.


Ea a precizat că problema apare în cazul elevilor care învaţă online. "Pentru şcolile care funcţionează în scenariul verde nu se pune problema, această evaluare sumativă - lucrare scrisă la disciplina respectivă - poate fi dată în condiţii normale. În scenariul galben, evident, în momentul în care se întorc în şcoală elevii care au învăţat online pot susţine această lucrare scrisă cu acelaşi tip de itemi folosiţi pentru cealaltă jumătate de clasă. Problema se pune acolo unde copiii sunt în scenariul roşu", a explicat secretarul de stat, într-o conferinţă de presă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6116 secunde