Premieră la Teatrul de Stat Constanța

"Luna de miere" - trei personaje, trei tipologii feminine

1702

Articole recomandate

În spectacolul "Luna de miere", de Gabriel Barylli, premieră a Teatrului de Stat Constanța, nu există roluri principale și secundare. Sunt trei actrițe care interpretează tot atâtea eroine, într-o montare în premieră pe țară aparținând lui Daniel Felsner.

"Eu sunt Christine Kowalski, în vârstă de 32 de ani, proaspăt divorțată, dar care încă își mai iubește soțul. Sunt pedantă, romantică și un pic cam de modă veche", a declarat actrița Georgiana Mazilescu, caracterizându-și rolul pe care îl interpretează în noul spectacol al teatrului.
Actrița Dana Dumitrescu o interpretează pe Barbara Wenger, prietena Christinei, care se abandonează într-o căsătorie pe care o crede perfectă, iar Luiza Marinescu dă viață Lindei Rosenbaum, o femeie cu șarm, care se perindă printre mai mulți bărbați și căreia îi place să filtreze.
În cadrul unei conferințe de presă organizată ieri, la Teatrul de Stat, cele trei actrițe au declarat că fiecare femeie se va regăsi într-un fel sau altul în povestea lui Gabriel Barylli. "Căsnicii, fericire, tristețe, lacrimi, minciuni, prietenii, necazuri, romantism - fac parte din viața fiecăruia dintre noi", a declarat actrița Dana Dumitrescu care a mai adăugat că la premieră sunt invitați și bărbații pentru a cunoaște mai îndeaproape psihologia feminină.
Premiera va avea loc vineri, 8 februarie, de la ora 18.30, următoarea reprezentație fiind programată duminică, 10 februarie, de la aceeași oră.

Gabriel Barylli (31 mai 1957) este scriitor, actor și regizor de teatru și film austriac. Ultima sa piesă, "Ohio? - Wieso?", a avut premiera absolută în anul 2005, la Munchen, în regia autorului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9383 secunde