Eveniment cultural de excepție la Constanța

"Luna lui Verdi", la Teatrul "Oleg Danovski"

641
6
Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" Constanța a programat, în perioada 5-28 aprilie, punerea în scenă a opt capodopere internaționale semnate de compozitorul Giuseppe Verdi, considerat cel mai mare compozitor italian din toate timpurile.

"Luna lui Verdi", umbrela sub care se va desfășura excelenta inițiativă, aduce la Constanța invitați internaționali și nume importante ale operei din România. Marius Budoiu (Cluj), Răzvan Săraru, Ștefan Ignat (București), Cătălin Țoropoc, Hector Lopez (București), Ionuț Pascu (București), Robert Nagy (București), Elena Rotari, Stela Sârbu, Dragana Radakovic (Serbia), Mădălina Diaconescu, Smaranda Drăghici, Akiko Hayakawa (Japonia), Ala Cheptini (București), Virgil Profeanu (București), Costin Grigore (București), Gheorghe Stanciu, Radu Ciorei, Davide Crescenzi (Italia), Adrian Morar (București), Koichi Inoue (Japonia) sunt doar câteva nume care, alături de orchestra, corul și baletul teatrului, vor evolua pe scenă în luna aprilie.

"Nu se poate vorbi despre magia genului de operă fără a te gândi la titlurile «Traviata», «Rigoletto», «Aida», fără a fredona «Va pensie-ro», corul sclavilor din opera «Nabucco», fără a simți trădarea, gelozia și răzbunarea din «Otello», fără a te gândi la pleiada de mari interpreți care au abordat repertoriul verdian. Este sigur că nu putem vorbi despre Operă, fără să ne gândim la Verdi. Verdi însumează toată sensibilitatea, forța, căldura și virtuozitatea necesare unei creații nemuritoare. Anul acesta se împlinesc 200 de ani de la nașterea marelui compozitor, iar Teatrul Național de Operă și Balet «Oleg Danovski» nu poate trece nepă-sător peste acest moment. Este o datorie să prezentăm publicului cele șapte titluri de operă verdiene pe care le avem în repertoriul curent, în distribuții de excepție și sub baghete de maeștrii dirijori consacrați. Vă invităm în luna aprilie la Festivalul Verdi, la sărbătoarea muzicii de Operă", declara Daniela Vlădescu, manager al acestei instituții.

Patru week-end-uri memorabile

Vineri, 5 aprilie - REQUIEM, Duminică, 7 aprilie - TRAVIATA,

Vineri, 12 aprilie - NABUCCO, Duminică, 14 aprilie - RIGOLETTO

Vineri, 19 aprilie - TRU-BADURUL, Duminică, 21 aprilie - OTELLO

Vineri, 26 aprilie - BAL MASCAT, Duminică, 28 aprilie - AIDA

Toate spectacolele încep la ora 19, iar prețul biletelor puse în vânzare în această perioadă este de 15 lei la balcon și 25 de lei în sala de spectacol.

Cu această ocazie, Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" Constanța pune în vânzare șase pachete speciale de bilete la prețuri reduse. Astfel, teatrul încurajează publicul să vină la un număr cât mai mare de spectacole și să-și petreacă timpul liber prin cultură. Un pachet de opt bilete costă 100 lei, șapte bilete - 80 lei, șase bilete - 70 lei, cinci bilete - 60 lei, patru bilete - 50 lei, trei bilete - 40 Lei. Pentru elevi și studenți, pachetul de opt bilete costă 80 lei. Biletele se pot procura de la casa de bilete din incinta teatrului, de luni până vineri, între orele 11-17 și în seara spectacolului, între orele 18-19. Rezervări la tel: 0241 481 460.

Comentează știrea

zuza
22 martie 2013
???

Daca tot ne "bagati in seama" asa de rar , macar faceti asta cum se cuvine ! Nu mai postati imagini aiurea , care nu ne reprezinta pe noi cand e asa lesne de gasit imagini ale spectacolelor institutiei constantene ! De unde ai scos matale poza asta ?! Sa nu mai vorbim de titlu ...vai mama lui , care zgarie urechile . "luna lui Verdi" sau verde-mparat , tot aia pt. presa nostra , nu ? Titulatura evenimentuilui este "Festival Verdi" .bleah , presa de 2 lei...valabil si pentru Replica , ce a publicat acelasi articol (copy-paste ? ha,ha,ha !)

un cunoscător
22 martie 2013
ce rusine

" a programat... punerea în scenă " este o exprimare infantilă total aiurea și pe lângă subiect." Punerea în scenă " înseamnă cu totul altceva decât ai vrea tu să ne spui. Aștept înjurăturile...

zuzu
22 martie 2013
!!!!

N-aveti ce face si vanati greseli imaginare de exprimare si ortografie? De ce nu va faceti un ziar propriu ca sa nu mai clantaniti de pe margine?

TNOB
22 martie 2013
Requiem

Bine ca ati programat Requiem-ul pe 5 aprilie ! Cine va conduce , oameni buni ? Requiem-ul trebuia pus foarte aproape de Paste , adica ultimul spectacol al lunii si nu primul ! dar ce va pasa voua ? Toate sunt alandala... Luna lui Verdi nu trebuia pusa in aprilie ci in mai. In aprilie trebuiau programate mai mult concerte sau oratorii cu tema religioasa, ca ne apropiem de Paste. Dar ce conteaza pentru voi... Si inca ceva - pun pariu ca spectacolele din 26 si 28 aprilie vor avea sala goala sau se vor anula . Nu v-ati gandit ( din nou !! ) ca va fi minivacanta de 1 Mai - Paste . Cui o sa-i mai arda de mers la spectacole ?

cristi
22 martie 2013
Ptr. nr. 6

Mi se pare corect.

Răspuns la: Requiem
Adăugat de : TNOB, 22 martie 2013
Bine ca ati programat Requiem-ul pe 5 aprilie ! Cine va conduce , oameni buni ? Requiem-ul trebuia pus foarte aproape de Paste , adica ultimul...
un cunoscător
22 martie 2013
așa se face

Fotografia este din AIDA de Verdi dintr-un spectacol de la Teatrul național de OPERĂ din Bucuresti în scenografia Viorica Petrovici și este din repertoriul actual. Era mai bine să fi pus o foto din spectacolul AIDA de la Teatrul național de opera din Constanța sau să fi scris de unde e poza. De ce atâta tevatură când noi oricum suntem ziariști. La cultură...

Articole pe aceeași temă

Vineri, 08 Martie 2013
Stire din Cultură-Educație : "8 tenori de ziua ta"
Miercuri, 27 Februarie 2013
Stire din Cultură-Educație : Seară camerală la Teatrul "Danovski"
Pagina a fost generata in 0.64 secunde