Ce spectacole a programat Teatrul "Oleg Danovski" în această lună

607
1
Ce spectacole a programat Teatrul
Am intrat într-o nouă lună a lui 2013, așadar și o nouă agendă de manifestări cultural artistice se deschide spectatorilor constănțeni. O foarte bogată ofertă de spectacole propune Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" pentru luna februarie. 


Sâmbătă, 2 februarie, de la ora 19, "Cavalleria Rusticana", de P. Mascagni, îi va avea ca soliști pe Stela Sârbu, Răzvan Săraru, Valentin Marele (Brașov), Lucia Mihalache, Gabriela Dobre. 

Nici micuții spectatori nu au fost neglijați, miercuri, 6 februarie, de la ora 11, fiind programat spectacolul "Micuța Dorothy", în montarea lui Marius Țeicu. Soliști: Bogdan Ocheșel, Roxana Bageac, Sma-randa Drăghici, Garofița Gâdei, Gabriela Dobre, Raluca Daraban, Maria Țoropoc, Silvia Simionescu, Veronica Coman, Mihaela Ionescu, Daiana Gavrilescu, Adrian Bădilă, Bogdan Sandu, Laurențiu Severin.

Concertul Simfonic de vineri, 8 februarie, de la ora 19, îl va avea ca dirijor și solist pe Adrian Petrescu.

La pupitrul dirijoral al orchestrei TNOB, duminică, 10 februarie, de la ora 19, se va afla invitatul japonez Koichi Inoue, când este programată opera "Rigoletto", de G. Verdi. Soliști: Marius Manea (București), Vasile Chisiu (București), Rieko Hara (Japonia), Constantin Acsinte, Lucia Mihalache, Gabriela Dobre, Lau-rențiu Severin, Marius Eftimie, Doru Iftene, Iulian Bratu, Ionela Duma, Octavian Minea, Veronica Coman.

Între toate cele nouă spectacole programate în această lună și-a găsit loc și o singură reprezentație de balet, sâmbătă, 16 februarie, de la ora 19. Frumoasa poveste a "Cenușăresei", pe muzica lui Prokofiev, va fi transpusă în scenă de Amalia Mândruțiu, Adrian Mihaiu, Eliza Maxim, Mihai Pâslaru, Delia Luca, Laima Costa, Cezar Buculei, Ștefan Răuț, Dragoș Andruța, Dorin Dragoș. O explicație a acestei unice reprezentații a îndrăgitei companii constănțene o constituie surpriza pe care am aflat că o pregătesc pentru "luna lui mărțișor" și pe care o așteptăm cu nerăbdare.

Duminică, 17 februarie, de la ora 19, Koichi Inoue (Japonia) revine la pupitrul dirijoral. "Tosca", de G. Puccini, îi va avea ca soliști pe japo-nezii Akiko Hayakawa și A. Takimura, Alfredo Pascu (București), Laurențiu Severin, Constantin Acsinte, Doru Iftene, Marius Eftimie, Mihaela Ionescu.

Miercuri, 20 februarie, de la ora 19, de data aceasta în foyerul teatrului este programată o "Seară Lirică", avându-i ca soliști pe soprana Mihaela Ionescu, acompaniată la pian de Daniel Sărăcescu.

Duminică, 24 februarie, de la ora 19, pe scena Teatrului "Oleg Danovski", se va produce o adevărată desfășurare de forțe, prin programarea recentei premiere de succes "My Fair Lady", de F. Loewe. Așadar, îi vom revedea pe Lucia Mihalache, Liviu Manolache, de data aceasta și Lică Gherghilescu, care la premieră a fost indisponibil, Mihnea Iamatic, Gabriela Dobre, Gladiola Nițulescu, Doru Iftene (debut), Carmen Clenciu, Constantin Botezatu, Daiana Gavrilescu, Laurențiu Severin, Adrian Bădilă, Octavian Minea, Silvia Simionescu, Bogdan Ocheșel, Marian Ierimia, Robert Safta, Anișoara Botezatu, Iulian Bratu, Ovidiu Lintzmaier, Veronica Coman, Luminița Cristea, Raluca Daraban, Maria Țoropoc, Mihai Dinu, Ștefan Lepădatu. Dirijor - Gheorghe Stanciu.

Miercuri, 27 februarie, la ora 19, stagiunea muzicală a lunii februarie se încheie în foyer cu o "Seară Camerală" ce-i va avea ca soliști pe Cristina Vârtejan, la oboi, Maria Boteanu, la vioară, Florin Iacob, la violă, și Florica Costinel, la violoncel. 


Comentează știrea

suzi
1 februarie 2013
bravo, mai, opera!

oamenii acestia chiar se straduiesc si, venind la spectacolele operei noastre ma simt un pic mai adevarat europeana, detasata de mizeriile politice si greutatile economice, eliberata de acestea prin actul de cultura de inalta calitate pe care ni-l ofera artistii si prietenii nostri de la "Oleg Danovski". Nici nu stiti cat va invidiez, cat de norocoasa m-as simti sa pasesc macar o data pe scana aceea alaturi de voi! Felictari si sa dea Dzeu sa ajungeti iar pe val, asa cum ati fost pana in urma cu cativa ani, cand criza politica a distrus totul in tara si orasul acesta. De la an la an se simte efortul vostru de a ajunge iar campioni, desi de data aceasta o faceti cu dureroase si grave amputari...sunteti, cumva, precum campionii paralimpici, de mii de ori mai valorosi decat cei intregi! Cu drag!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4016 secunde