"Mam’zelle Nitouche", operetă de senzație

321
Iubitorii operetei din orașul Constanța vor avea ocazia să vadă pusă în scenă una dintre cele mai valoroase operete, în interpretarea artiștilor Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski". Așadar, joi, 14 iunie, de la ora 19.00, sunteți așteptați la TNOB pentru o porție generoasă de cultură.
După un libret scris de Henri Meilhac și Albert Millaud la mijlocul anilor 1800, "Mam’zelle Nitouche", de Florimond Herve, a fost pus în valoare prin regia și scenografia lui Horia Ballint, regizor orădean alături de care artiștii TNOB "Oleg Danovski" au lucrat timp de patru luni pentru această punere în scenă.
Spre deosebire de alte spectacole muzicale montate pe scena teatrului constănțean, în care momentele coregrafice sunt realizate de către proprii balerini profesioniști, pentru "Mam’zelle Nitouche", soliștii vocali și artiștii lirici au acceptat provocarea de a interpreta dinamica și inspirata coregrafie realizată de către maestrul Mihai Mândruțiu.
Opereta "Mam’zelle Nitouche" este un spectacol de comedie generos, spumos, care se adresează tuturor categoriilor de vârstă.
Subiectul operetei, care cuprinde multe aspecte luate chiar din viața compozitorului, are un conținut social, care ridiculizează principiile și metodele de educație folosite în pensioanele de călugărițe, unde elevele primeau o educație artificială, ruptă de viață, departe de realitate, erau îmbâcsite de predici religioase, de falsă pioșenie, transformându-le în mironosițe acre și speriate, niște biete ființe rătăcite. Totodată, satirizează obiceiurile rele deprinse de ofițeri care dădeau exemple negative subalternilor, precum și concepțiile nesănătoase despre căsătorie, care se manifestau în societatea burgheză.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8858 secunde