Constănțeanul Vlad Vergelea, un elev de nota 10

"Mănâncă" matematică pe pâine. Aur la Balcaniada de juniori

1039
Vlad Vergelea, elev în clasa a IX-a la Liceul Internațional de Informatică Constanța, a adus acasă medalia de aur obținută la Olimpiada Balcanică de Matematică - juniori, ce s-a desfășurat anul acesta în Rhodos, Grecia. 


Vlad Vergelea participă la concursuri de performanță în matematică de ani de zile și are deja un palmares impresionant de premii, medalii și trofee. 


Anul acesta a fost singurul constănțean din lotul internațional pentru juniori, oglindind perfor-manța lui Edis Memiș de la seniori, care, de asemenea, a obținut medalia de aur la Balcaniada de matematică pentru seniori, ce s-a desfășurat în luna mai, în Serbia. 


Balcaniada de matematică este o competiție anuală, în care intră în concurs cei mai buni elevi matematicieni din țările balcanice. Subiectele sunt de o dificultate foarte ridicată, iar concursul ține patru ore și jumătate. Elevul menționează că nu i s-au părut totuși foarte grele subiectele, deși a observat că alți colegi de competiție au avut dificultăți. 


Vlad a obținut medalia de aur la această competiție și, alături de alți cinci elevi români, majoritatea din București, toți elevi eminenți, premiați cu alte patru medalii de aur, a poziționat România pe primul loc în clasamentul neoficial al numărului de medalii. 


Pentru a fi selectat în lotul național de la Balcaniadă, Vlad a reprezentat Constanța la Olimpiada Națională de Matematică de la Satu Mare, unde a obținut medalia de aur și mențiune a Ministerului Educației Naționale, a făcut parte din cei 48 de elevi juniori luați în considerare pentru lot, după care a trecut prin alte cinci probe de baraj, care au dus la actualul lot de șase persoane. 


Își dorește să studieze în SUA sau Marea Britanie 


În palmaresul lui Vlad de anul acesta sunt și Premiul I la European Mathematical Cup, organizat de Asocia-ția croată "Young gifted Mathematicians Marin Getaldic", Medalia de aur la Concursul Național "Stelele matematicii", organizat de Societatea de Științe Matematice din România, Medalia de aur la Concursul Internațional "Mathematical Danube Competition", Medalia de argint la Olimpiada Iraniană de Geome-trie și Medalia de aur la Concursul Internațional "Mathematical Grammar School Cup". 


Un elev deosebit, apreciat de toți profesorii, Vlad este foarte ambițios în ceea ce privește propriul viitor și dispus să muncească în continuare pentru a-și dobândi visul - acela de a studia la o universitate de prestigiu din Statele Unite sau Marea Britanie.


Din experiența internațională dobândită până acum, Vlad a putut să-și facă o părere despre sistemul de educație la nivel de performanță și îl apreciază foarte mult pe cel american, în care se investește foarte mult în educație. 


Vlad este mentorat și se pregătește cu prof. Cristina Văcărescu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.222 secunde