Manifestări omagiale organizate în județ

213
Primarii din județul Constanța îi îndeamnă pe constănțeni să înfrunte gerul năprasnic și să celebreze cei 151 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Hora Unirii la Medgidia
Primăria Medgidia îi invită duminică, începând cu orele 10.30, pe toți locuitorii orașului la Hora Unirii, în Piațeta Decebal, în acordurile Fanfarei municipale "Dan Spătaru". Momentul va fi urmat de spectacolul "Cântecele Unirii", susținut de ansam-blurile artistice și soliștii Casei de Cultură "I.N. Roman". "În pofida temperaturilor scăzute din aceste zile, îi invit pe locuitorii orașului să sărbătorim împreună aniversarea a 151 de ani de la Unirea Principatelor, așa cum a obișnuit poporul român să o facă de-a lungul anilor. Fie ca acest eveniment de o mare însem-nătate istorică să ne reamintească ce înseamnă unitatea națională, solidaritatea și spiritul român ", a spus primarul Marian Iordache.

Sărbătoare și la Cernavodă
Tot duminică, 24 ianuarie, începând cu ora 11.00, Primăria orașului Cernavodă va organiza în casa de Cultură un spectacol dedicat Zilei Unirii. Spectacolul va fi prezentat de ansamblul folcloric "Mugurelul", Taraful din Cernavodă și Teatrul pentru Copii și Tineret din oraș. Primăria orașului invită locuitorii orașului să participe la acest spectacol.

"Hai să dăm mână cu mână" la Cumpăna
În localitatea Cumpăna, manifestările prilejuite de ziua de 24 Ianuarie vor debuta la ora 10 cu intonarea Imnului de Stat, alocuțiunile veteranilor de război fiind urmate de depu-neri de coroane de flori la Monumentul Eroilor. În jurul orei 11,35 se va încinge o horă mare, după care, de la ora 11,50, elevi ai Grupului Școlar Cumpăna și preșcolari ai Grădiniței cu orar normal Cumpăna vor susține un spectacol intitulat "Hai să dăm mână cu mână".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 23 Ianuarie 2010
Stire din Cultură-Educație : Preșcolari în straie populare
Sâmbătă, 23 Ianuarie 2010
Stire din Cultură-Educație : Își vor sărbători patronul spiritual
Sâmbătă, 23 Ianuarie 2010
Stire din Cultură-Educație : Un moment fondator: 24 Ianuarie 1859
Pagina a fost generata in 1.7846 secunde