Alexandru Bajdechi a preluat conducerea CJE Constanța

Marea ambiție a "șefului" elevilor constănțeni

769
5
La Palatul Copiilor din Constanța, a avut loc prima adunare generală a Consiliului Județean al Elevilor (CJE) Constanța, ocazie cu care în locul lui Petre Andrei Bogdan a fost ales președinte Alexandru Bajdechi, elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic "Traian".

Dincolo de faptul că a fost singurul candidat pentru această funcție "supremă", l-am întrebat pe Alexandru Bajdechi ce l-a determinat să candideze pentru a-și asuma coordonarea tuturor consiliilor elevilor constănțeni: "Consider că funcția de vicepreședinte pe care am deținut-o anterior m-a ajutat să capăt o experiență și mi-am făcut treaba cum trebuie. Am știut să spun lucrurilor pe nume!".

Și ca dovadă cât de încrezător este în propriile forțe, Alexandru va candida și la funcția de secretar pe organizare internă la Adunarea Generală a Consiliului Național al Elevilor.

Până atunci, însă, a organizat deja prima activitate a Consiliului Județean al Elevilor Constanța, ce vine în continuarea activității "Inițiere în lumea dezbaterilor", intitulată "Avansează în lumea dezbaterilor". Scopul acestui proiect educațional a fost de a introduce și familiariza elevii cu activitățile de dezbatere. În acest sens, s-au organizat două runde de dezbateri în formatul World Schools pe moțiunea: "Acest parlament consideră că trecerea de la comunism la democrație a avut beneficii pentru societatea românească".

La această activitate, au participat elevi din Colegiul Național Pedagogic "Constantin Brătescu", Liceul Teoretic "Traian", Liceul Teoretic "Mihail Kogălniceanu", Liceul Teoretic "George Călinescu", Liceul Teoretic "Ioan Cotovu", Liceul Teoretic "Lucian Blaga", Liceul Internațional de Informatică. De asemenea, la eveniment a participat, în calitate de invitat, șeful de cabinet al ministrului, Albert Craiu.

O nouă adunare generală a CJE Constanța a fost programată pentru joi, 31 ianuarie, începând cu ora 14, la Palatul Copiilor Constanța, ocazie cu care vor avea loc alegeri pentru funcția vacantă de vicepreședinte, dar și dezbaterea și adoptarea regulamentului CJE, precum și elaborarea și adoptarea strategiei de dezvoltare a CJE. Prezența președinților de Consilii Școlare ale Elevilor (liceu și gimnaziu) este obligatorie. Persoanele interesate să candideze pentru funcția de vicepreședinte vor aduce un dosar de candidatură conform metodologiei în vigoare și își vor anunța intenția pe adresa de email: [email protected]

Pe aceeași adresă, sunt așteptate rapoartele de activitate pentru semestrul I din partea Consiliilor Școlare ale Elevilor, care vor fi trimise până în data de 1 februarie.

Comentează știrea

eu
30 ianuarie 2013
slabut

daca adsta e presedintele elevilor constanteni ,viitorul e sumbru.In afara de circiuma lu tasu semianalfabetul asta nu se poate lauda cu absolut nimic,o nulitate,zero barat

Cilimen
30 ianuarie 2013
andalaia

Da-i ma drumu' de aici!

Sabrina
30 ianuarie 2013
Raspuns pentru Slabut

Draga domnule "Slabut" cred ca ar fi fost frumos daca a-ti iesi din anonimat cu niste argumente solide atunci cand afirmati ceva!Ce ati spus dumneavoastra,este=zero barat;)!!!!!Incercati in alta parte sa denigrati,imaginea anumitor persoane!O zi placuta,va doresc!

Prof . limba romana
2 februarie 2013
incultura

Sabrina , invata ortografia ! Atentie la " ati " !

Fosta eleva
25 februarie 2013
Consiliul judetean al elevilor

Am fost in acest consiliu, teoretic, timp de 3ani, fara o pozitie de top, doar ca participant, fiind parte a consiliului unui liceu din Cernavoda. Vreti sa stiti de ce nu am mai mers la sedinte? Tipul de actiuni intreprinse: baluri pentru strangerea de fonduri:in Constanta, actiuni desfasurate in orasul constanta... Nimic care sa avantajeze celelalte orase. Daca e consiliu judetean, sa se faca ceva pentru toate orasele judetului, nu numai pentru cei constanteni, nu? Cheltuielile saptamanale de transport pentru participarea la aceste sedinte au fost suportate integral din buzunarul propriu, de catre mine si de catre cealalta colega cu care am participat. Pana ne-am dat seama ca nu are rost sa o mai facem, pentru ca actiunile intreprinse de ei nu au niciun obiectiv real si pentru orasul nostru si am preferat sa ne utilizam banii, timpul si mintile in actiuni creative venite sa ii ajute pe acei elevi din orasul nostru pe care cje nici macar nu i-a mentionat vreo data. Sunt obligati sa participe? Din cate stiu eu, in acest oras, liceenii termina programul pe la ora 1, la care se adauga 2 ore de transport pana la constanta, cu un transport public, iar cei de generala, termina pe la ora 7 seara. Ce e mai important? Sa ramana la scoala sa invete ceva, sau sa se duca la niste intalniri obligatorii, care nici macar nu vizeaza alte orase in afara Constantei?

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3725 secunde