Bugetul Educației, împărțit de senatori și deputați

162
Proiectul Legii bugetului are pentru Educație 2.000 de amendamente, 20 dintre ele fiind pentru Academie, restul pentru învățământ preuniversitar, superior și cercetare, a declarat președintele Comisiei pentru învățământ a Senatului, Ecaterina Andronescu. 

"Bugetul Educației are 2.000 de amendamente, sperăm să găsim o formulă să le discutăm în bloc. Marea parte se referă la sume alocate școlilor din colegiile senatorilor și deputaților", a spus Ecaterina Andronescu. 

Ea a precizat că va propune Ministerului Educației Naționale să preia în bloc aceste amendamente și să încerce să rezolve cu prioritate capitolele bugetare cu aceste destinații. 

Andronescu a mai spus că bugetul Cercetării înregistrează o creștere semnificativă, fiind aproape dublu. 

"Bugetul Cercetării, unde avem o creștere semnificativă, s-a dublat. În proiectul de buget, dublarea se leagă de faptul că avem în derulare laserul de la Măgurele", a precizat Andronescu. 

După discuțiile privind bugetul Educației pentru 2013, va fi analizat bugetul pentru Tineret și Sport. 

Potrivit Ecaterinei Andronescu, la Educație au crescut de patru ori fondurile dedicate prefinanțării proiectelor europene. De asemenea, sunt acoperiri pentru capitolele care privesc salariilor cadrelor didactice și ale cercetătorilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 23 Octombrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Ecaterina Andronescu, la Constanța
Pagina a fost generata in 0.3577 secunde