Marian Adochiței va reprezenta Constanța la Gala Tânărului Actor HOP

504
Marian Adochiței va reprezenta Constanța la Gala Tânărului Actor HOP - 9812886076e5749e00292cc3c9777ab3.jpg
Gala Tânărului Actor HOP se desfășoară, și anul acesta, în orașul său de tradiție - Mangalia - , deși unele zvonuri anunțau că București va găzdui evenimentul teatral.
Astfel, cea de-a XII-a ediție a Galei HOP va avea loc în perioada 2 – 5 septembrie, pe două secțiuni - grup și individual. Claudiu Goga, George Ivașcu și Attila Vizauer, membrii comisiei secțiunii Grup, au decis ca următoarele spectacole să fie admise în concurs: "Clișee?!?", spectacol de pantomimă - și dans, cu Dana Anghel, Simina Contraș, Ali Deac, Lorelei Ghazawi, Emilia Iancu, Iulia Merca, Gabriel Sterian și Ada Șoaică, "Frigul", de Lars Noren, cu Dan Murzea, Marius Mihai, Ninel Petrache și Octavian Ștefan, "Merge" după Neil LaBute, cu Oana Porav-Hodade și Ciprian Mistreanu, "Norvegia, azi", de Igor Bauersima, cu Vlad Corneliu Baba și Ramona Părpăliță.
La secțiunea Individual, comisia formată din Mihai Dinvale, Silviu Jicman și  Cornel Todea i-a declarat admiși în concurs pe Agnes Benedek, Alexandra Adina Rădescu, Alexandru Bogdan, Ana Hegyi, Eliza Țuțurman, Gabriela Mezei, George Remeș, Irina Ivan, Lari Cosmin Giorgescu, Marian Adochiței, Mihai Alexandru, Oana Radu, Olimpia Luca, Silviu Florin Ruști, Ștefan Lupu și Valentina Zaharia. Constanța va fi reprezentată de Marian Adochiței, actor al Teatrului de Stat, el urmând să prezinte o piesă de Matei Vișniec - "Și uite-așa ne trezim într-o bună zi cu mii de câini ieșind din mare": "Îmi place Vișniec pentru că are personaje frumoase, nebune, absurde. Și mai ales pentru că e foarte comic", a spus tânărul actor. El a ales între a juca în noul film realizat de Florina Titz, "Orange/Milk", și a merge la preselecția pentru Gala HOP. A ales varianta care îl provoacă de ceva timp: "Mai aveam trei zile până la preselecția Galei HOP. Trebuia să aleg între a face un personaj pentru film, un pedofil ciudat, și a merge la HOP. Personajul a picat, în două zile mi-am făcut textul pentru HOP, l-am învățat pe drum și i-am compus și o mică regie", povestește Marian Adochiței.
Participanții la secțiunea "Individual" vor susține și o probă impusă, constând într-o interpretare personală - în limita a cinci minute - a poeziei "Cât ține clipa" sau "Tratat despre tril" (la alegere), de Marin Sorescu.
În cadrul acestei ediții, se va acorda premiul "Ștefan Iordache", instituit de Mihaela Tonitza-Iordache, soția regretatului actor, distincția urmând să fie acordată pentru cea mai bună interpretare masculină. Ștefan Iordache a făcut parte din juriul final al Galei HOP în 2005 și 2006.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 10 August 2009
Stire din Cultură-Educație : La mulți ani, Eugen Mazilu!
Sâmbătă, 08 August 2009
Stire din Cultură-Educație : "Acuz intelectualii din Constanța!" (II)
Pagina a fost generata in 1.8924 secunde