La mulți ani, Eugen Mazilu!

525
La mulți ani, Eugen Mazilu! - f3f1f938cea36ad669de5d148cc62302.jpg
Duminică, 9 august, și-a serbat ziua de naștere Eugen Mazilu, actor iubit și apreciat al Teatrului de Stat Constanța, un maestru al comediei, cu o vastă experiență scenică.
A fost director al Teatrului Dramatic în perioada 1985 – 1990, instituția prosperând sub conducerea sa. "Este un om cu suflet bun", spune despre actor Anaid Tavitian, secretarul literar al Teatrului de Stat. "E un actor foarte bun, un actor de mare forță și sensibilitate", adaugă aceasta.
În 1972 a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică "I.L. Caragiale" București, la clasa prof. Ion Cojar și Constantin Codrescu. De atunci, publicul l-a putut vedea pe scenă în zeci de spectacole, cum ar fi "Capul de rățoi" de George Ciprian, în regia lui Dominic Dembinski, "Bădăranii" de Carlo Goldoni, regia Dominic Dembinski, "Oedip" după Sofocle și Euripide, regia Andrei Mihalache și Dominic Dembinski, "Macbeth" de William Shakespeare, regia Andrei Mihalache, "Soțul păcălit" de Molière, regia Lucian Iancu, "Căsătoria" de Gogol, regia Andrei Mihalache, "Revizorul" de Gogol, regia Tudor Mărăscu, "Bârfele femeilor" de Goldoni, în regia lui Gavril Borodan.
Iubitorii de teatru îl pot vedea în spectacolele "Pană de automobil", în regia lui Sorin Militaru, "Scaiul", regizat de Ion Lucian, dar și în cea mai recentă premieră a Teatrului de Stat, "Pescărușul", în regia lui Ioan Cărmăzan.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 08 August 2009
Stire din Cultură-Educație : "Acuz intelectualii din Constanța!" (II)
Pagina a fost generata in 2.3047 secunde