Mario Vargas Llosa dezvăluie detalii despre viitorul său roman

206
Mario Vargas Llosa dezvăluie detalii despre viitorul său roman - mariovargasllosa-1331970580.jpg
Laureatul Premiului Nobel pentru Literatură Mario Vargas Llosa a vorbit zilele trecute despre viitorul său roman a cărui acțiune se desfășoară în orașul peruan Piura și prezintă o țară în schimbare, având câteva trăsături autobiografice și purtând titlul provizoriu 'Eroul discret', notează Agerpres.

'Totul se petrece între Piura și Lima. Nu inventez 100%, dar nu este nici un roman autobiografic', a declarat Vargas Llosa, aflat joi la Santiago de Chile cu prilejul unui omagiu adus scriitorului chilian Jorge Edwards.

'Pornesc de la unele imagini din memorie, este punctul de plecare', a spus el, citat vineri de presa din Chile.

În urmă cu câteva zile, laureatul Premiului Nobel 2010 a dezvăluit că 'o parte a romanului se referă la transformarea accelerată pe care, din fericire, o cunoaște Peru', referire la avântul economic și schimbările sociale din țara sa natală.

'Am urmărit destul de-aproape evoluția orașului Piura, mă simt mult mai confortabil imaginându-mi povești, personaje, situații, într-un oraș ca Piura decât într-altele pe care le cunosc mai puțin', a declarat el pentru cotidianul de la Lima El Comercio. Vargas Llosa și-a petrecut câțiva ani ai copilăriei la Piura, un oraș însorit din nordul peruan, situat în apropierea litoralului.

Înaintea acestui roman, a reamintit scriitorul, în Spania va apărea în luna aprilie eseul 'Civilizația spectacolului' care tratează despre frivolitatea unor aspecte ale culturii actuale.

Mario Vargas Llosa care, la 75 de ani, își împarte viața între Spania și Peru, își petrece în mod regulat vara australă în Peru de unde onorează diverse invitații din America Latină și nu ratează ocazia de a comenta actualitatea politică.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 17 Martie 2012
Stire din Cultură-Educație : "Tosca lui Puccini", o dramă memorabilă
Pagina a fost generata in 2.0336 secunde