Maritime Summer University la UMC. Au simulat viața de studenție, la Constanța

431
1

Articole de la același autor

44 de elevi de liceu din țară și din Republica Moldova, voluntari, au participat, timp de zece zile, la cursurile și activitățile de vară ale Universității Maritime Constanța. Acțiunea a fost organizată de Liga Studenților UMC, care le-a arătat cum e viața de student.


"Voluntarii noștri au dus la bun sfârșit cea de-a doua ediție a proiectului educațional Maritime Summer University, în cadrul căruia au luat parte 44 de elevi de liceu din țară și din Republica Moldova. Timp de zece zile, în perioada 25 iulie - 3 august, aceștia au experiementat viața de student în cadrul Universității Maritime din Constanța și au avut ocazia să se acomodeze cu mediul constănțean", explică Patricia Ioana Iercoșan, preșe-dintele Ligii Studenților de la UMC.


Participanții au avut parte de o serie de cursuri, seminarii și laboratoare reprezentantive pentru specializările oferite de universitate, predate de către profesorii universitari, programul proiectului incluzând totodată și activități desfășurate la Baza Nautică a UMC, precum: yachting, canoe, jocuri marinărești sau pre-venirea și lupta împotriva incendiilor la bordul navei. Elevii au avut, de asemenea, ocazia să descopere orașul, vizitând obiective turistice ale Constanței, programul incluzând vizite la Muzeul Marinei, Planetariu, Microrezervația și Expoziția de păsări exotice, Centrul vechi, dar au și beneficiat de un tur al Portului Constanța.


Diplome de absolvire pentru toți participanții
La final, participanții au susținut un examen de evaluare a cunoștințelor dobândite în timpul universității de vară, urmat de un workshop cu tema "Mișcare studențească", în cadrul căruia le-au fost prezentate cele mai importante repere ale evoluției mișcării studențești din 1989 până în prezent și o serie de prelegeri privind "Primul voiaj" susținute de către studenții și absolvenții Universității Maritime. Proiectul s-a încheiat cu festivitatea de absolvire și de acordare a diplomelor participanților.


"Suntem foarte bucuroși la finalul celei de-a doua ediții a proiectului Maritime Summer University pe care îl considerăm un succes. Acesta face parte dintr-un amplu proiect național numit «Universități de vară pentru elevi", implementat de către Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România și derulat cu scpoul de a scădea rata abandonului universitar cauzat de alegerea greșită a facultății. Liga Studenților din cadrul UMC a simulat participanților procesul de predare, învățare și evaluare în Universitatea Maritimă pentru a-i determina pe viitorii candidați să facă o alegere conștientă și sigură cu privire la viitorul lor parcurs educațional. Proiectul a avut un feedback pozitiv din partea elevilor, o parte dintre aceștia fiind deciși să devină colegii noștri la sfârșitul studiilor liceale. Suntem optimiști în privința desfășurării celei de-a treia ediții a Maritime Summer University și ne așteptăm la un număr mai mare de participanți dornici de a împărtăși cu noi experiența de student al UMC", a mai adăugat președintele Ligii Studenților.


Comentează știrea

fani
7 august 2016
tot eu...

ioan.moise@gmail .com . ca sa nu mai cautati ! Abureala pe toata linia ...Care este adevarata valoare a cadrelor acestei universitati ?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4894 secunde