Succesul reintroducerii școlii profesionale

Mecanic auto - cea mai căutată meserie

451
S-a încheiat prima etapă a înscrierilor pentru școala profesio-nală, iar din totalul de 616 locuri propuse în planul de școlarizare pentru anul școlar 2012-2013 s-au ocupat 430 locuri.

Numărul de înscrieri a fost egal sau a depășit numărul de locuri propuse la calificările: sudor, agricultor culturi de câmp, mecanic auto, brutar - patiser - produse făinoase, lăcătuș construcții navale.

Există încă locuri neocupate la calificările: lăcătuș mecanic prestări servicii, ospătar, mozaicar montator placaje, confecționer tâmplărie de aluminiu și mase plastice, instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze.

Cele mai multe locuri, peste efectivele de clase propuse s-au înregistrat la Grupul Școlar "Dimitrie Leonida" din Constanța, la profilul mecanic auto, unde s-au înscris 47 de candidați. La Liceul Teoretic Băneasa, pentru lucrător în agricultură s-au înscris 32 de candidați, iar la Grupul Școlar Industrial Energetic din Cernavodă sunt 36 de solicitări, în condițiile în care la toate acestea au fost prevăzute 28 de locuri. La polul opus, la Colegiul Tehnic Tomis din Constanța nu s-au înscris decât doi candidați pentru calificarea instalator tehnico-sanitare și de gaze.

Următoarea etapă de înscrieri va avea loc în perioada 11 - 25 iunie. În această etapă, se poate opta numai pentru calificările profesio-nale și numai la școlile unde au rămas locuri neocupate în urma etapei I.

De asemenea, este posibil ca în această etapă elevii să își poată revizui opțiunea pentru calificarea sau pentru școala pentru care au optat.

Ultima etapă de înscrieri este 27-31 august, când elevii mai pot opta pentru calificările profesionale și numai la școlile unde au rămas locuri neocupate în urma etapei a II-a. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 23 Decembrie 2011
Stire din Social : Care sunt cele mai căutate meserii
Miercuri, 26 Mai 2010
Stire din Social : Au primit o șansă la viitor
Pagina a fost generata in 0.2386 secunde