Medalie de argint pentru Liceul "Ovidius", la Concursul Național de Proiecte de Mediu

810
Medalie de argint pentru Liceul
În perioada 19-24 Iulie 2010, la Muncel, județul Iași, a avut loc cea de-a XII a ediție a Concursului Național de Proiecte de Mediu, competiție la care a participat și Liceul Teoretic "Ovidius", reprezentat de elevele Georgiana Brânză și Simona Paula Stoica, din clasa a XI-a, pregătite de prof. Carmen Bucovală. Ele au prezentat un proiect care include soluții inovatoare de utilizare a deșeurilor din industria fast-food, idee recompensată de juriu cu o medalie de argint.
"Am început acest proiect încercând să rezolvăm mai multe probleme. În primul rând am observat că restaurantele fast-food generează o mare cantitate de ulei de gătit uzat (în principal provenit de la prepararea alimentelor prăjite). De asemenea, acest domeniu produce multe deșeuri vegetale (de exemplu coji de cartofi). Uleiul de gătit poate fi reciclat, și am încercat să obținem din el săpun și biodiesel. De asemenea, reziduurile vegetale din cartofi pot fi folosite pentru a produce material plastic biodegradabil. Soluția noastră permite o mai bună gestionare a deșeurilor și poate fi folosită pentru a realiza produse biodegradabile, prin metode simple și eficiente", este argumentul elevelor.
La concurs au participat 34 de echipaje din întreaga țară, împărțite pe secțiunile învățământ gimnazial și liceal. Competiția a fost organizată de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Iași și Direcția pentru Tineret Iași, făcând parte din programele naționale "Educația de mediu în învățământul preuniversitar" și "Educația pentru sănătate în școala românească".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1933 secunde