Proiectul "Nutrition assistant", cel mai bun din Concursul internațional de la Tbilisi

Medalie de aur și Premiul I absolut pentru Liceul Internațional de Informatică din Constanța

1422
6
Medalie de aur și Premiul I absolut pentru Liceul Internațional de Informatică din Constanța - liceu1-1335991885.jpg

O nouă performanță de excepție pentru elevii Liceului de Informatică din Constanța. Ei au realizat proiectul "Nutrition assistant", medaliat cu aur la concursul internațional de la Tbilisi.

În perioada 27-29 aprilie, orașul Tbilisi (Georgia) a fost gazda celei de-a șasea ediții a Concursului internațional de proiecte informatice pentru tinerii inventatori IYIPO (International Young Inventors Project Olympiad), competiție
la care au participat proiecte din 28 de țări.
Cel mai bun proiect premiat la acest concurs a fost "Nutrition assistant", realizat de elevii Liceului Internațional de Informatică, Diner Ismail (clasa a XII-a), Răzvan Codreanu, Vlad Urziceanu și Ștefan Pădurariu (clasa a XI-a), pregătiți de prof. Ali Cabas.
Echipa de inventatori a Liceului Internațional de Informatică din Constanța s-a întors acasă cu medalie de aur la categoria la care a participat - Tehnologia Informaticii, și Premiul I absolut, ca cel mai bun proiect medaliat cu aur din concurs.
Elevii s-au arătat foarte încântați de participarea la acest concurs, de faptul că au putut să-și facă foarte mulți prieteni din diferite țări, dar și de faptul că au fost vizitați și apreciați de Excelența sa, Dumitru Badea, ambasadorul României în Georgia. De asemenea, ei au fost premiați și felicitați de prima doamnă a Georgiei, Sandra Roelofs Saakasvili.
"Suntem mândri de rezultatele elevilor noștri, cu atât mai mult cu cât medalia de aur a fost obținută într-un concurs de proiecte la care au participat cei mai buni elevi din lume", a declarat, pentru "Cuget Liber", directorul Liceului Internațio-nal de Informatică din Constanța, prof. Hamdi Akyol.
Proiectul este constituit dintr-un website și o aplicație android pentru telefon mobil, iar aceste două programe lucrând împreună oferă utilizatorului posibilitatea de a-și îmbunătăți stilul de viață, asigu-rându-i accesul la informații despre nutriție și sănătate.
"Asistentul nutrițional" propune numeroase aplicații, cum sunt rețetele sănătoase, comunicare instant cu un expert în domeniu, lo-cația celor mai apropiate restaurante, scanarea codului de bare al produsului achiziționat asociată cu afișarea de informații despre aces-ta, propunerea de sfaturi personalizate în funcție de preferințele utilizatorului și chiar jocuri interactive pe telefonul mobil.

Elevii, care lucrează la acest proiect de la începutul anului școlar, vor mai concura și la concursul internațional de proiecte informatice InfoMatrix, ce va avea loc la București, în perioada 3-7 mai. Concursul, organizat de Instituțiile de Învățământ Lumina, în parteneriat cu Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, se află la cea de-a zecea ediție.
În finala din acest an, vor participa 120 de proiecte selectate din peste 2.000 de aplicații, din 35 de țări.



Comentează știrea

Lite
3 mai 2012

80% din copii de la liceul ala sunt drogati, fericire pe averea parintilor lor cand le vor lasa averile = )))

sunt mandru
3 mai 2012
FELICITARI !!!

ma bucur foarte mult sa aud de reusite scolare nu doar abandon, droguri, violenta etc....felicitari baietilor si mult succes la competiile urmatoare ! sper sa va ia drept model cati mai multi elevi ! Voi si cei ca voi sunteti cei care trebuie sa fie in centrul atentiei, in presa scrisa, la televizor...suntei un model demn de urmat.

Vraciu' cu parafa
7 mai 2012
pro si contra

felicitari baietilor pentru proiectul realizat si pentu rezultatul obtinut pe munca voastra in Georgia...despre rezultatul obtinut la Bucuresti , capul sus , la noi ca la nimeni... cel putin ne mai ridicati si voi din societatea asta plina de gunoaie...si ca sa nu uit, apropo de gunoaie , Lite cine ti-a inchis Spice Shop-ul de esti suparat asa ? Face Vraciu' la nepotu' de tine trimitere catre Medicul de garda sa te tina in clisme 24/48 asa vre-o 3 zile si meniu cu supa de ardei iute si desert aripioare KFC si sa vezi cum te faci baiat de societate si iti vezi de scoala :))))

Diner Ismail
8 mai 2012
concurs

Multumesc in numele echipei. Suntem fericiti si cu argintul obtinut la Infomatrix, este pana la urma un concurs mult mai dificil. @Lite: ti-ai primit raspunsurile meritate, nu mai am ce sa-ti spun.

Răspuns la: pro si contra
Adăugat de : Vraciu' cu parafa, 7 mai 2012
felicitari baietilor pentru proiectul realizat si pentu rezultatul obtinut pe munca voastra in Georgia...despre rezultatul obtinut la Bucuresti...
Vraciu' cu parafa
8 mai 2012
concurs

cand il vezi pe Razvan , sa ii transmiti "click click click" din partea mea , o sa isi dea seama cu cine ai vorbit :) spor

Răspuns la: concurs
Adăugat de : Diner Ismail, 8 mai 2012
Multumesc in numele echipei. Suntem fericiti si cu argintul obtinut la Infomatrix, este pana la urma un concurs mult mai dificil. @Lite: ti-ai primit...
Diner Ismail
8 mai 2012
concurs

ok :)

Răspuns la: concurs
Adăugat de : Vraciu' cu parafa, 8 mai 2012
cand il vezi pe Razvan , sa ii transmiti "click click click" din partea mea , o sa isi dea seama cu cine ai vorbit :) spor

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 19 Noiembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Festivalul Toamnei la Școala Spectrum
Luni, 14 Noiembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : În memoria întemeietorului Turciei
Marţi, 13 Septembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Un nou început pentru Școala Spectrum
Pagina a fost generata in 0.5468 secunde