Mici artiști din toate colțurile țării, la "Mamaia Copiilor" - folclor

250
Mici artiști din toate colțurile țării,  la

Articole de la același autor

Prima ediție a Festivalului Național de Interpretare "Mamaia Copiilor" - folclor se va desfășura la Constanța, începând cu 4 septembrie.

Candidații provin din toate colțurile țării, tocmai pentru a ilustra cât mai fidel zonele de tradiție ale României, dar sunt așteptați interpreți inclusiv din Chișinău (Rep. Moldova). Preselecția pentru Festivalul Național de Interpretare "Mamaia Copiilor" - folclor a avut loc odată cu cea de la muzică ușoară, fiind selecționați 79 de copii.

Evenimentul este organizat grație sprijinului Asociației Culturale "Mamaia Copiilor" și Casei de Cultură Constanța.

Astfel, la grupa 4-6 ani, vor evolua cinci concurenți, 20 de concurenți la grupa 7-9 ani, 36 de concurenți la grupa 10-12 ani și 18 concurenți la grupa 13-15 ani, fiecare secțiune fiind premiată.

De asemenea, pe scenă vor urca ansambluri invitate de la Cumpăna, Mihail Kogălniceanu, Fetești, dar și ale etniilor turco-tătare și macedonene.

Îndrăgita interpretă de muzică populară Elisabeta Stan va prezida juriul, ea fiind asistată de Gheorghe Ungureanu (directorul Casei de Cultură), actrița Mirela Pană, Stelian Stoica (directorul Ansamblului "Jidvei" din Sibiu), dar și de un reprezentant al Electrecord.

Directorul festivalului, Liviu Manolache, a declarat că, la secțiunea interpretare, concurenții vor prezenta o singură melodie, la alegerea lor. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8739 secunde