Excelențe constănțene

Mihai Radu Popescu, premiul I la Olimpiada Națională de Științe pentru Juniori

1571
Mihai Radu Popescu, premiul I la Olimpiada Națională de Științe pentru Juniori - 19321216090a45a21c65ee8ea8cdddbc.jpg
Recent, scriam despre participarea a trei elevi constănțeni la cea de-a IV-a ediție a Olimpiadei Naționale de Științe pentru Juniori, ce s-a desfășurat la Iași. Astăzi are loc premierea, în sala de festivități a Colegiului Național Iași, ocazie cu care constănțeanul Mihai Radu Popescu va fi răsplătit cu premiul I și, implicit, calificarea în lotul lărgit al României pentru Olimpiada Internațională de Științe pentru juniori din Azerbaidjan.
Lotul județului Constanța a fost format din Mihai Radu Popescu, elev în clasa a VIII-a la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", profesori îndrumători Liliana Timofte (biologie), Monica Dumitru (chimie), Sanda Oprea, Claudia Dobrin (fizică); Radu-Mihai Alexandrescu, elev în clasa a VII-a la Școala cu clasele I – VIII "Ion Jalea", profesori îndrumători Niculina Stoian (biologie), Milica Alexandru (chimie), Izet Filis (fizică); Gabriela Crangă, elevă în clasa a VII-a la Școala cu clasele I - VIII "Ion Luca Caragiale", profesori îndrumători Iulia Magdalena Ciuche (biolo-gie), Petre Ioniță (fizică-chimie).
Lotul lărgit pentru olimpiada de științe - faza internațională este format din  primii 15 elevi din lista clasamentului final al olimpiadei - faza națională. Pregătirea lotului național se va face centralizat, de profesori universitari și preuni-versitari, în două perioade pe parcursul cărora se va realiza și selecționarea celor șase elevi pentru lotul reprezentativ al României. În restul timpului, pregătirea elevilor se va desfășura, individual, cu profesorii de la clasă sau de la centrul de excelență.
Pregătirea și selecționarea lotului restrâns reprezintă o etapă preliminară a participării la olimpiada internațională, fiind aplicat regulamentul IJSO (International Junior Science Olympiad). Etapa internațională se va desfășura în luna decembrie în Azerbaijan.
Mihai Radu Popescu mai deține premiul II la Olimpiada Națională de Fizică desfășurată în februarie 2009, la Râmnicu Vâl-cea, dar și medalie de aur și mențiune MECI la Olimpiada Națională de Matematică desfășurată în luna aprilie 2009, la Mangalia, unde s-a calificat în lotul național de juniori.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.4697 secunde