Marfă proaspătă:

Mike Godoroja a adus blues românesc la Constanța

694
Mike Godoroja a adus blues românesc la Constanța - f1830d9e4df41b133a0d8368cc7a1819.jpg
Solo-uri îndelung aplaudate, demonstrații de virtuozitate, interacțiune cu publicul, sunete în explozie și umor în completarea tuturor acestor lucruri. S-au întâmplat vineri seară, la Club SNC, acolo unde iubitorilor de jazz și blues le e satisfăcută dorința/nevoia de a asculta muzici mai puțin prezente în planul tomitan. Invitați în acest scop au fost Mike Godoroja & Blue Spirit, care au făcut o demonstrație de trei ore de blues în limba română și rock, precum și Florian Lungu, indispensabilul revelator de informații și umor.
Mike Godoroja (vocal), Ian Chepa (bass) Mac Aciobăniței (chitară) și Vali Vățuiu (baterie și percuție) au pus la dispoziția publicului, pe lângă delirul acustic, cel mai recent album al formației, "Capra vecinului", un proiect eclectic, dar omogen, conținând muzică blues, rock, funk, folk și jazz.
Mike Godoroja, cunoscut producător de televiziune și realizator de emisiuni radio, a pus bazele trupei Blue Spirit în 1997, fiind considerat de către public reprezentantul blues-ului în limba română. Adrian (Ian) Chepa a făcut parte din Blue Spirit în 1999, apoi a fondat, alături de Dan Helciug, formația Spitalul de Urgență, revenind, din 2008, alături de Mike Godoroja. A  studiat trombon, chitară, instrumente de percuție, pian tehnic și ritmie.
Marian (Mac) Aciobăniței a descoperit chitara în copilărie, ascultându-l pe Jimi Hendrix. În timpul studenției, a cântat cu Vali Răcilă si Florin Ochescu, iar din 2008 a devenit membru al formației Blue Spirit, abordând chitara electrică, mandolina și chitara acustică.
Vali Vățuiu este considerat unul dintre cei mai importanți bateriști ai zonei de fusion, dar și unul dintre cei mai mari toboșari din România. A fost membru al grupului Redivivus, a cântat cu Paula Seling și Mircea Rusu, împreună cu reputatul chitarist Eugen Mihăescu activând în formația de jazz-rock AXA Project.
Următorul eveniment special de la Club SNC îl va avea ca protagonist pe Florian Lungu, cel care, luna viitoare, va prezenta "Performanțe de virtuozitate în jazz-ul mondial". Un eveniment la care, așa cum ne-a promis criticul muzical, vom cădea pe spate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3942 secunde