Milioane de euro pentru modernizarea şcolilor

250

Articole de la același autor

Guvernul face un împrumut de aproximativ 100 de milioane de euro la Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, pentru modernizarea infrastructurii şcolare. Investiţiile vor fi realizate în cadrul proiectului Şcoli mai sigure, incluzive şi sustenabile şi au în vedere asigurarea standardelor minime privind instalaţiile sanitare, canalizarea, accesul universal, încălzirea, ventilaţia şi eficienţa energetică. Astfel, se vor crea condiţii adecvate pentru protecţia elevilor şi a profesorilor în caz de cutremure, incendii, furtuni şi inundaţii.

Totodată, se vor realiza investiții integrate în infrastructura școlară, în săli de clasă inteligente, se va oferi sprijin pentru investiții viitoare în infrastructura școlilor durabile și moderne, respectiv a managementului proiectului privind componenta de răspuns la situații de urgență de natură contingentă. Proiectul va fi implementat într-o perioadă de circa cinci ani și va cuprinde aproximativ 70 de școli selectate pentru reabilitarea cu prioritate, atât din zona urbană, cât și din cea rurală.

Pe lângă acest program, Ministerul Educaţiei îl va continua pe cel pentru Reforma educaţiei în România şi care presupune construirea şi dotarea cu mobilier a 400 de grădiniţe. Dintre acestea, pentru 235 de grădiniţe lucrările au fost finalizate, 135 se află în execuţie, iar restul de 32 de grădiniţe sunt în diferite faze ale procedurilor de achiziţie.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.3304 secunde