Mini-dicționarul multilingvist al Păcii și Războiului, în viziunea liceenilor de la "Dimitrie Leonida"

654
Grupul școlar "Dimitrie Leonida" Constanța este implicat, cu începere din acest an școlar, într-un nou parteneriat multilateral Comenius de educație și formare de-a lungul întregii vieți, alături de Liceul polivalent "Notre Dame du Château", Franța, Institutul de Educație Secundară Corvera de Asturias, Spania, Gimnaziul Public nr. 1 "Dorota Ksieznej Zaganskiej", Polonia, și "Educandato Statale Maria Adelaide", Italia.
Parteneriatul va derula timp de doi ani (2010 - 2012) proiectul "Tinerii europeni de astăzi în fața provocărilor ecologice și sociale de mâine", supranumit și "Sinelimite 3", proiectul fiind o continuare a proiectelor "Sinelimite 1" (2004 - 2007) și "Sinelimite 2" (2007 - 2009).
Proiectul actual își propune să creeze un cadru favorabil conștientizării eco-cetățeniei și euro-cetățeniei, pentru ca elevii să devină cetățeni responsabili față de mediul natural și social care îi înconjoară, fiind, totodată, din ce în ce mai conștienți de cadrul european în care se derulează prezentul nostru și în care se va petrece viitorul lor.
Cu ocazia Zilei Internaționale a Păcii - 21 septembrie și a Zilei Europene a Limbilor - 26 septembrie, s-a demarat lucrul la ilustrarea Mini Dicționarului multilingvist al Păcii și Războiului (realizat în cadrul proiectului precedent, în prezent completat și ilustrat cu exemple: proverbe, aforisme, citate, definiții, evenimente, imagini etc.) și la dicționarul ecologic intitulat "Cuvintele dezvoltării durabile". Dicționarele sunt realizate în limbile naționale ale insti-tuțiilor participante și în limba engleză.
La activitatea desfășurată în la-boratorul de informatică au participat 25 de elevi din clasele a X-a și a XI-a, îndrumați de prof. Gabriel Cordonescu, coordonator de proiect, prof. Corina Teo-dosescu și prof. Viorica Cordo-nescu.
La începutul lunii noiembrie va avea loc prima întâlnire de proiect a repre-zentanților instituțiilor implicate în parteneriat, organizată în Italia, Sicilia, orașul Palermo.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5296 secunde