Ministerul Educației a decis cum se vor încheia mediile în acest an școlar

206
Ministerul Educației a decis cum se vor încheia mediile în acest an școlar - 3781458-1589667648.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Educației a decis cum se vor încheia mediile în acest an școlar. Sunt identificate șase situații în învățământul primar, unde cei mici sunt notați pe bază de calificative și opt situații la gimnaziu și liceu.


Iar notele de la cursurile online vor fi trecute în catalog cu acordul părintelui. Totodată, a fost stabilit și calendarul final al evaluării naționale, care vine cu anumite modificări ale regulilor de examinare.


Mediile vor fi încheiate cu minimum două calificative sau note. Pentru cei din clasele 1-4, situația școlară se poate încheia și dacă nu s-au putut susține cursurile online. În acest caz, dacă există un singur calificativ, cel de-al doilea îl reprezintă media din primul semestru. Iar dacă elevul nu are niciun calificativ, media din semestrul unu devine anuală.


Pentru gimnaziu și liceu, sunt opt situații. Una dintre ele îi dă profesorului posibilitatea să încheie cu două calificative online mediile elevilor care pe primul semestru erau în situația de corigență. În ceea ce privește evaluarea națională, elevii aflați în izolare sau confirmați pozitiv vor susține examenele după o procedură specială, care însă nu a fost încă stabilită.


Pentru ceilalți, noutatea este că supravegherea în clase va fi făcută de un profesor și nu de doi, cum a fost la examenele trecute. Calendarul evaluării naționale rămâne același: între 2 și 12 iunie, se întorc la școală pentru pregătire, iar între 15 și 18 iunie, se vor susține examenele.


Sursa: stirileprotv.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2014 secunde