Ministerul se declară împotriva suprasolicitării elevilor

261
1
Ministerul se declară împotriva suprasolicitării elevilor - elevi13489273031353099365-1355834959.jpg

Ministerul Educației a transmis o notă inspectoratelor școlare județene prin care solicită evitarea suprasolicitării intelectuale și fizice a elevilor ca urmare a aglomerării concursurilor școlare.


Astfel, în notă se arată că pentru obținerea efectului benefic al competițiilor școlare asupra traseului educațional individual, "se va evita suprasolicitarea intelectuală și fizică a elevilor, fenomen care, prin aglomerarea în timpului programului, ar putea conduce la diminuarea performanțelor școlare".


Ministerul Educației recomandă inspectoratelor școlare și conducerii tuturor unităților din țară monitorizarea constantă a calendarului competițional atât cu scopul de a oferi elevilor "șansa participării necondiționate și având temeiul voinței individuale și al potențialului propriu real, cât și pentru evitarea elementelor de stres la elevi". Totodată, în notă se arată că toate competițiile se vor desfășura fără perturbarea orarului școlar.


Prin urmare, Ministerul Educației solicită ca elevii să nu fie obligați "sub nicio formă să participe la aceste competiții, alegerea aparținându-le". Totodată, cadrele didactice nu vor condiționa acordarea notelor de participarea la competiție. Activitatea de pregătire a elevilor participanți la competițiile școlare se va desfășura gratuit, în afara orelor de curs. În plus, "fiecare elev capabil de performanțe reale va fi stimulat de școală pentru a participa la activități competiționale în domeniul preferat".
Pe lângă acestea, cadrele didactice "vor aprecia efortul și dorința elevului de pregătire în vederea obținerii performanței, oricare ar fi rezultatele obținute de participanți".

Totodată, se va evita suprasolicitarea elevului, cu efect vizibil în scăderea randamentului școlar. Competițiile se vor desfășura în afara programului școlar.


Comentează știrea

Magda
18 decembrie 2012
wtf

Da ,spuneti le asta si profesorior, ca ei nu prea stiu asta. Iar la olimpiade sunt trimisi si multi elevi care nu au ce cauta acolo. Dar se pare ca nimanui nu i pasa oricum..

Articole pe aceeași temă

Marţi, 04 Decembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Hai la "Bâlci pătrat"!
Marţi, 04 Decembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Lansări de carte
Marţi, 04 Decembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Ce școli nu fac cursuri astăzi
Pagina a fost generata in 0.7484 secunde