Ministrul Educației nu ia în calcul repetarea anului școlar pentru elevi

389
Ministrul Educației nu ia în calcul repetarea anului școlar pentru elevi - sorincimpeanue1538413259274-1615965965.jpg

Articole recomandate

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că nu a luat în calcul repetarea anului școlar pentru elevi, deoarece aceasta este deja o opțiune prezentă la îndemâna oricui. Totodată, acesta a explicat că aceeași măsură legiferată în Berlin este controversată, deoarece există îngrijorări privind suprapopularea claselor în anul următor.


“Pe de o parte, repetarea anului este la îndemâna oricui. Nu mergi la școală, nu promovezi, nu promovezi, repeți anul. Deci nu trebuie făcut ceva special. În opinia mea, este stranie decizia unuia dintre cele 16 landuri din Germania, Berlin, care a fost foarte controversată, care a adus critici din partea școlilor, pentru că lansând această posibilitate de repetare a anului la cerere, sunt îngrijorați cu privire la suprapopularea claselor în anul următor. Oamenii din școală sunt îngrijorați cu privire la efectele unui stop în educație. Singurul loc din lume în care s-a luat această decizie de legiferare a opțiunii de repetare a anului a fost unul din cele 16 landuri din Germania, în Berlin. Sunt convins că sunt în asentimentul marii majorități a părinților care nu și-ar dori această opțiune. Ce părinte își dorește pentru propriul copil să piardă un an din viață? Eu nu cred că sunt mulți. Dacă într-adevăr își doresc, au această opțiune – nu merg la școală, nu promovează, repetă anul, simplu”, a declarant oficialul din Guvern, la Digi24.


Întrebat dacă nu cumva este o problemă că elevii de fapt nu învață materia din acest an, ministrul a răspuns: “Tocmai de aceea este nevoie să înțelegem că este foarte importantă prezența fizică în cadrul orelor de recuperare, pentru a recupera ceea ce au pierdut prin predarea online”.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6575 secunde