Ministrul Educației va deschide prima Școală de vară a dascălilor români

275
Ministrul Educației va deschide prima Școală de vară a dascălilor români - pricopie-1376930318.jpg

Articole de la același autor

Astăzi, la Teatrul de vară din Eforie Sud, se deschide oficial Școala Inter-națională de Vară pentru dascălii români din țară și de peste hotare "Dăscălimea Română", Ediția I, în organizarea Asociației Generale a Cadrelor Didactice din România "Dăscălimea Română" (AGCDRDR).

Cu acest prilej, ministrul Educației, Remus Pricopie, va veni la Constanța, însoțit de prof. Valentina Ștefania Duminică, ministrul secretar de stat pentru Învățământul preuniversitar, prof. drd., cercetător științific Iliana Dumitrescu, director adjunct - Institutul de Științe ale Educației. 


La activitățile Școlii de Vară s-au înscris cadre didactice din

27 de județe ale țării, din București și din Republica Moldova. Cei mai mulți dintre cursanți sunt din județele Constanța, Vrancea, Teleorman, Brașov, Ialomița, Bacău și din București. Majoritatea sunt învățători și educatoare, adică 71% dintre participanți, urmați numeric de profesorii de limba și literatura română, de matematică și de alte specialități.

La sfârșitul manifestării, fiecare cursant va primi Certificatul de absolvire a Școlii de Vară (cu număr de ore) și diploma de participare la Simpozionul Internațional "Cadrul didactic, promotor al sistemului de valori", ambele cu avizul MEN.

Organizatorii își doresc ca experiența acumulată în timpul Școlii de Vară, materialele elaborate, schimbul de experiență realizat să stimuleze participanții să aplice noile achiziții la clasă, să realizeze parteneriate educa-ționale eficiente, pentru îmbunătățirea procesului de învățământ și a rezultatelor elevilor la clasă.

Într-o perioadă în care societatea contemporană are așteptări deosebite de la profesori, Școala de Vară, manifestare venită în sprijinul activității de perfecționare continuă a profesorilor, își propune să dezbată problemele actuale ale educației contemporane, să realizeze comunicarea socială, în situații diferite, între cadrele didactice active și viitoarele cadre didactice, prin schimbul de cunoștințe însușite în activitatea didactică.

Bunele practici ale dascălilor din țară și din străinătate, participanți la simpozionul desfășurat la finalul Școlii de Vară, vor fi cuprinse în volumul-ghid "Cadrul didactic, promotor al sistemului de valori". Tot atunci, va fi lansat primul număr al Revistei "Dăscălimea Română", care va cuprinde materiale realizate de participanți, pe parcursul Școlii de Vară.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3114 secunde