Palmaresul Târgului GAUDEAMUS Mamaia

Miss Lectura a fost declarată o elevă a Colegiului "Eminescu" din Constanța

606
Miss Lectura a fost declarată o elevă a Colegiului
Prima ediție a Târgului Gau-deamus – Carte de învățătură de la Mamaia, concepută ca o ediție-pilot, a marcat o nouă reușită în palmaresul Gaudeamus, demonstrând forța, valoarea și reputația de care se bucură aceste târguri, pe de o parte, și interesul publicului față de cultura scrisă. La închiderea porților, organizatorii Târgului Gaudeamus declară că într-adevăr: CARTEA A FĂCUT VALURI LA MAMAIA!
La finalul evenimentului, a avut loc decernarea premiilor ediției 2009 a Târgului GAUDEAMUS Mamaia. Trofeele GAUDEAMUS acordate expozanților prin votul publicului au fost următoarele: Trofeul GAUDEAMUS: locul 3 – Grupul Editorial Corint, locul 2 – Grupul Editorial RAO și locul 1 – Editura Nemira r "Cea mai râvnită carte a târgului" a fost desemnat volumul "Simboluri sacre", coordonat de Robert Adkinson și publicat de Editura Art r Trofeul Presei a revenit cotidianului "Cuget Liber" - pentru secțiunea presă scrisă și postului Neptun TV, la secțiunea televiziune. Nu a fost acordat Trofeul Presei pentru secțiunea radio. Evident, posturile Radio România, inclusiv Radio Constanța/Radio Vacanța, deși au înregistrat numeroase voturi, nu au intrat în competiție.
Pentru "efervescența creată pe piața cărții", Editura Adevărul Holding a primit mențiunea specială GAUDEAMUS.
Trofee acordate vizitatorilor: Premiul Miss Lectura a fost câștigat de Andreea Grosu, elevă în clasa a X-a la Colegiul Național "Mihai Eminescu" din Constanța, care a fost aleasă în urma trierii unei serii de fotografii depuse la secretariatul târgului. Marele Premiu al Tombolei GAUDEAMUS, adresată vizitatorilor și derulată pe baza buletinelor pentru votul publicului, a fost câștigat de Raluca Anton, asistent cercetare la Facultatea de Psihologie din Cluj-Napoca.
Palmaresul final al ediției vine în completarea unui bilanț semnificativ al întregului program, care, până în acest moment, a înregistrat peste 1.271.700 de vizitatori și peste 4.800 de evenimente culturale, editoriale și profesionale, organizate pe parcursul celor 51 de târguri GAUDEAMUS care au avut deja loc în București (Târgul Internațional GAUDEAMUS Carte de învățătură – 15 ediții și Târgul GAUDEAMUS Carte școlară – șase ediții), Timișoara (patru ediții), Craiova (opt ediții), Cluj-Napoca (zece ediții), Sibiu și Târgu Mureș (câte trei ediții). Târgul Gaudeamus – Mamaia a fost ultima etapă a Caravanei Gaudeamus 2009.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9199 secunde