Concurs Mlădițele folclorului dobrogean aplaudate la scenă deschisă

452

Articole recomandate

Cea de-a șaptea ediție a Festivalului folcloric pentru preșcolari "Mlădițe dobrogene" a reunit pe scena Palatului Copiilor reprezentanții a 35 de grădinițe, cărora li s-au alăturat un echipaj din Prahova și unul din localitatea Dobrici, Bulgaria.
În cadrul festivalului, micuți reprezentând toate etniile ce conviețuiesc în Dobrogea - români, turci, tătari, romi, aromâni - au cântat și au dansat, oferind publicului spectacolul propriilor tradiții. De asemenea, "grădinarii" au prezentat o expoziție cu desene, dar au organizat și o tombolă cu păpuși îmbrăcate în costume populare, specifice regiunii dobrogene. Multe din jucăriile confecționate de ei au fost cumpărate de către părinți, iar suma pe care copiii au obținut-o prin vânzări va fi folosită în scopuri caritabile pentru grădinița din Făurei.
Și pentru că echipajele s-au prezentat foarte bine și au dovedit că au exersat îndelung, conform declarației Irinelei Manzu, inspector pentru învățământ preșcolar, toate au fost răsplătite cu premiul I.
Totuși, 18 dintre grădinițe, împreună cu cea din Dobrici, au fost invitate să participe la Festivalul multicultural ce se va desfășura miercuri, 11 iunie, la Constanța. Ocazie cu care vom asista, pe traseul Sala Sporturilor - Prefectură, la o paradă a portului popular.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9047 secunde