Ironie sau ghinion

Niciun constănțean la "Mamaia Copiilor"

719

Articole de la același autor

În perioada 3 - 6 iulie, Teatrul de Vară va găzdui a VIII-a ediție a Festivalului "Mamaia Copiilor", concurs la care participă micii artiști care au trecut de preselecțiile desfășurate în perioada martie-mai. Din păcate, nici unul dintre copiii constănțeni nu a reușit să treacă de preselecția finală de la București.
Festivalul se desfășoară pe trei secțiuni - interpretare, creație și grupuri mari - cu această ediție inaugurându-se o nouă secțiune, cea de grupuri mici. Concursul se va desfășura pe patru categorii de vârstă: 5-7 ani, 8-10 ani, 11-13 ani și 14-17 ani, grupurile mari fiind formate din 10-20 copii, iar cele mici cuprinzând 2-5 copii.
La grupa I de vârstă vor fi reprezentate orașele București, Iași, Pitești, Oradea și Craiova, la grupa II de vârstă vor fi participa copii din Mioveni, București, Iași, Timișoara, Galați și Piatra Neamț, la cea de-a treia grupă copiii selectați vor reprezenta Călărași, Cluj Napoca, Craiova, Tecuci, Brașov, Iași, Oradea, București și Pitești, în timp ce ultima grupă de vârstă e formată din copii adolescenți din Iași, București, Huși, Craiova, Lupeni, Călărași și Vrâncioaia. Secțiunea "Grupuri" va fi reprezentată de copii din Focșani, Arad, Iași, București, Oradea, Focșani, Piatra Neamț, Buzău, Botoșani și Dorohoi.
Pentru prezența în etapa finală a concursului, grupurilor calificate li s-a solicitat pregătirea unui show de muzică românească (colaj de melodii) cu o durată de maximum 6 minute și 30 de secunde. Asta pe lângă costurile de transport, cazare și întreținere pe perioada șederii la Mamaia (30 iunie - 6 iulie 2008), pentru care unii dintre părinți fac reale sacrificii.
Din păcate, cu toate că la preselecția finală au ajuns 47 de constănțeni, niciunul nu a reușit să se califice în etapa finală, unele voci afirmând că la baza acestei absențe stă o problemă de pregătire a copiilor: "Ne doare faptul că «Mamaia Copiilor» nu va avea nici un reprezentant din Constanța; probabil că acest lucru e cauzat de unele probleme de pregătire a copiilor", a spus Ica Jianu, secretar al Festivalului. Și aceasta în condițiile în care copii pregătiți la cercurile din cadrul Palatului Copiilor din Constanța ne reprezintă la nivel național.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6625 secunde