Moment aniversar la UDTTMR

172

Articole recomandate

Uniunea Democrată a Tătarilor Turco - Musulmani din România îl va sărbători sâmbătă, 21 septembrie, începând cu ora 17, la sediul central al uniunii, pe primul președinte și primul deputat al UDTTMR, prof. univ. dr. Tasin Gemil, la împlinirea vârstei de 70 de ani. Alături de re-prezentanți ai UDTTMR, la eveniment vor participa și academicianul Akhmet Mazgarov, președintele Academiei de Științe a Republicii Tatarstan (AȘRT), Bulat Nogmanov, șeful Departamentului de Relații Externe al AȘRT, și Nailya Mazgarova.

Prof. univ. dr. Tasin Gemil s-a născut la data de 21 septembrie 1943. Este un cunoscut istoric, traducător, diplomat și politician. A fost deputat din partea UDTTMR în perioada 1990 - 1996, apoi ambasador al României în Azerbaidjan și în Turkmenistan. Este autorul a peste 100 de lucrări despre Imperiul Otoman și Istoria românilor. A tradus în limba română numeroase documente din limba turcă otomană.

"Prof. univ. dr. Tasin Gemil este cu adevărat o personalitate a comunității tătare din România. Este o personalitate pe plan național și internațional, iar noi, tătarii, ne mândrim cu el. Având în vedere activitatea sa deosebit de vastă, implicarea sa neîntreruptă în promovarea valorilor spirituale ale tătarilor de pretutindeni, rolul său de factor de legătură între tătarii din diferite colțuri ale lumii, am considerat că este o datorie a noastră să marcăm această zi deosebită din viața sa, ziua în care împlinește vârsta de 70 de ani, aici, în mijlocul comunității, acolo de unde s-a ridicat și unde se întoarce mereu cu un gând bun, o povață", a declarat preșe-dintele UDTTMR, Gelil Eserghep.

În cadrul aceleiași întâlniri de sâmbătă, începând cu ora 18, va avea loc și inaugurarea camerei tătărești, amenajată la sediul central al UDTTMR de membrele Organizației de Femei a uniunii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 21 Septembrie 2013
Stire din Cultură-Educație : Sfințirea bisericii din Negru Vodă, astăzi
Sâmbătă, 21 Septembrie 2013
Stire din Cultură-Educație : Premierele week-end-ului la Cityplex Tomis Mall
Vineri, 20 Septembrie 2013
Stire din Cultură-Educație : Moment aniversar la UDTTMR
Pagina a fost generata in 3.5835 secunde