Monica Anisie: Avizul epidemiologic nu este obligatoriu acum

187
Monica Anisie: Avizul epidemiologic nu este obligatoriu acum - anisie-1599915639.jpg

Articole recomandate

Ministrul Educației, Monica Anisie, a afirmat, sâmbătă, că avizul epidemiologic nu este obligatoriu acum, ci doar în cazul în care copilul lipsește de la școală suferind de o boală, iar apoi reintră în colectivitate.


“Ministerul Sănătății a trimis o adresă reprezentanților medicilor de familie, direcțiilor de sănătate publică ș.a.m.d., prin care a precizat clar care sunt documentele pe care le pot elibera în această perioadă. S-a spus în mod clar faptul că avizul epidemiologic nu este obligatoriu acum, pentru că numai la momentul în care copilul lipsește trei zile de la școală, suferind de o boală, poate reintra în colectivitate pe baza avizului epidemiologic.


De asemenea, adeverința medicală pe care trebuia să o prezinte un copil, dacă are anumite afecțiuni și dorește să-și continue învățarea în sistem online, această adeverință poate fi dată de către medicul de familie sau medicul curant”, a precizat ministrul Educației. 


„Este important să știe părinții că nu este obligatoriu să vină cu avizul epidemiologic în prima zi de școală. La fel și cu adeverința pentru educație fizică și sport. În prima lună de la începerea cursurilor pot prezenta această adeverință. Este o măsură pe care ministrul Sănătății a luat-o deja, a transmis-o deja si am transmis-o si noi în unitățile de învățământ, ca toată lumea să fie pregătită”, a spus Monica Anisie sâmbătă la B1TV. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8031 secunde