Sâmbătă ora 13,30 se pleacă din fața TNOB

Musicalul rock "Romeo și Julieta", la Teatrul Național de Operetă "Ion Dacian"

1052
Musicalul rock
Câteva zeci de constănțeni vor putea vedea musicalul rock "Romeo și Julieta", la Teatrul Național de Operetă "Ion Dacian", în cadrul proiectului "Turism cultural", coordonat de Iulian Rădoi.
Spectatorii constănțeni care și-au cumpărat bilete pentru "Romeo și Julieta" vor putea călători gratuit până la București, un autocar urmând să plece din fața Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" sâmbătă, ora 13:30. Ora de începere a spectacolului este 19.
Musicalul creat de Gérard Presgurvic, având la bază piesa lui Shakespeare, a avut premiera pe 19 ianuarie 2001, la Paris. Cunoscând un succes imens, musicalul a fost montat în Canada, Antwerp, Londra, Amsterdam, Budapesta, Szeged, Moscova, Viena, Seul și Taipei, fiind tradus în numeroase limbi, printre care flamandă, engleză, maghiară, rusă sau germană. În Ungaria, spectacolul a avut premiera în 2004 și încă se mai joacă cu același succes, cu bilete rezervate cu multe luni în avans.
În România, "Romeo & Julieta" a avut premiera în aprilie 2009, la Teatrul "Ion Dacian", fiind primul musical pop-rock prezentat de către o instituție profesionistă de teatru musical din România.
Spectacolul nu se abate de la intriga originală, însă o poziționează și o traduce în zilele noastre. Romeo și Julieta sunt doi tineri care trăiesc într-o dramă universal valabilă, transmisă publicului prin ritmuri de pop-rock, cu versuri accesibile și recognoscibile în limbajul tinerilor de astăzi. Gérard Presgurvic rescrie versurile lui Shakespeare și introduce pop-ul și rock-ul într-o adaptare modernă a celebrei piese de teatru. Tot el spune despre Romeo și Julieta: "Este cea mai romantică și tragică piesă din istoria literaturii. Este greu să găsești un subiect mai bun pentru un musical bun. Are toate ingredientele necesare: ură, dragoste, neînțelegere, destin, moarte, nuntă, libertate. Dincolo de toate acestea, am încercat să folosesc această poveste pentru a descoperi sentimente noi, dar universal valabile, în mine și în ceilalți".
Prima etapă a proiectului a avut loc pe 20 februarie, constănțenii având, atunci, ocazia să vadă spectacolul "Romeo și Julieta" în distribuție româno-maghiară. De data aceasta, distribuția va fi compusă din artiștii Teatrului Național de Operetă "Ion Dacian".
Proiectul "Turism cultural" presupune schimburi artistice între Teatrul Național de Operetă din București și Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 12 Martie 2010
Stire din Cultură-Educație : "Să punem lacătele pe școli!"
Pagina a fost generata in 1.5895 secunde