Muzeul de Artă, închis pentru reparații și modernizare

268
Muzeul de Artă, închis pentru reparații și modernizare - muzeul1-1578235407.jpg

Articole de la același autor

Muzeul de Artă din Constanța va fi închis până la data de 23 ianuarie, anunță conducerea instituției de cultură. În tot acest timp, vor fi efectuate o serie de lucrări de reparații și modernizare. 


Înființat în anul 1961 cu un patrimoniu modest, aparținând vechilor pinacoteci din Constanța și Balcic (deschise în anii 1935, respectiv 1937), Muzeul de Artă oferă publicului peste un secol din evoluția picturii, sculpturii și graficii românești, încercând în același timp să arate și să fixeze prin opere de referință, locul și rolul Dobrogei, al peisajului de inspirație marină în contextul creației naționale. 


Dintr-un patrimoniu de peste 7.800 de lucrări, sunt expuse permanent în jur de 1.500, atât la sediul din Constanța, cât și în cele două secții din oraș și județ, Muzeul de Sculptură "Ion Jalea", (înființat în urma donațiilor sculptorului din 1968 și a familiei sale din 1984) și Muzeul de Artă "Dinu și Sevasta Vintilă" de la Topalu (alcătuit prin donația dr. Gh. D. Vintilă către comuna natală, în anul 1960). 


La ora actuală, expoziția de bază a muzeului constănțean este structurată pe nuclee monografice/săli ale maeștrilor și sugerează o imagine complexă a creației fiecăruia, dar și a direcțiilor de evoluție din perioada modernă a artei românești. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4643 secunde