Muzica și spiritul vienez au încălzit Casa de Cultură

219
Muzica și spiritul vienez au încălzit Casa de Cultură - spiritofvienna-1355674722.jpg
La Casa de Cultură, a fost vineri seară specială ținută de "Spirit of Vienna orchestra". Umor pe muzică. Așa s-ar putea descrie, pe scurt, ce s-a întâmplat pe scenă. Ocazional cu alunecări ce sugerau jam session cu diferența că aceste momente fuseseră suficient studiate înainte. 

Sebastien Gurtler, violonistul dirijor, a început cu o glumă despre faptul că nu i s-a dat speech-ul în română, așa că va trebui să alegem din vreo cinci limbi pe aceea în care înțelegem câte ceva. Desigur că publicul autohton care aproape a umplut sala a răspuns într-o majoritate covârșitoare "english, please!" 

S-a cântat cu preponderență Strauss. Cum au fost și mulți în astă dinastie, binecuvântați cu harul de a dărui muzică, orice orchestră are de unde alege. Mai ales dacă e vieneză. S-a început cu "Bandits Gallop", a urmat "Voices of Spring Waltz", "Polca Pizzicato" - pizzicato pare un stil preferat de al violonistului care-i arată virtuozitatea. Sebastien Gurtler ne-a prezentat și propriile-i compoziții, desăvârșind atmosfera vieneză care alterna între muzical și bal, cafe concert și concert vienez. 

Potpuriul cu care a început partea a doua a fost o suită, excelent îmbinată de compoziții proprii cu bijuterii muzicale, condimentat cu câteva momente comice care au amplificat starea de bună-dispoziție și au mai încălzit atmosfera. La sfârșitul acestuia, dirijorul ne-a informat că "ne-am plimbat și până în Brazilia și ați asistat astfel la o premieră mondială". 

Ne-au mai încântat cu "Trich-Trach polca", "Vienna stay Vienna" ale acelorași Strauss și o altă piesă care ne-a transportat în atmosfera anilor 50. "Bossa nova" îmbrăcată în stilul clasic vienez cu ușoare nuanțe de jazz. 

"Vrem să ne luăm «La revedere!"» prin ce altceva decât «Dunărea albastră», care aici e chiar mai albastră decât în Austria?", a încheiat dirijorul spre încântarea publicului. 

Și cum n-au putut pleca deîndată ce-au terminat valsul, la bis ne-au dat ocazia să ne simțim ca la concertul de Anul Nou de la Viena și ne-au dirijat aplauzele pe Marșul Radetzky. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 17 Decembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Cargo în concert de Crăciun
Luni, 17 Decembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Concert special de Crăciun
Pagina a fost generata in 2.182 secunde