Nava "Mircea", la festivalul "Sail Boston 2009"

382
Nava
Nava-școală ce aparține Academiei Navale "Mircea cel Bătrân" a încheiat cea de-a patra etapă a competiției "Tall Ships Atlantic Challenge 2009", desfășurată în perioada 29 iunie-7 iulie între porturile Charleston și Boston, pe locul al doilea la clasa A și pe locul al patrulea în clasamentul general.
În perioada 8-13 iulie, nava "Mircea" participă, alături de 40 de veliere din 17 țări, la festivalul "Sail Boston 2009". Între acestea se regăsesc și două "surori" ale navei românești - Eagle (SUA) și Sagres (Portugalia).
Pe perioada escalei în cel mai mare oraș din regiunea New England, Boston, studenții și elevii vor participa la competiții sportive, la manifestări culturale și de divertisment din cadrul festivalului, precum și la tradiționala paradă a echipajelor.
După "momentul Boston", nava-școală "Mircea" va porni pe drumul către casă, cu traversarea Oceanului Atlantic, în cadrul căreia va face o escală în portul portughez Ponta Delgada din insulele Azore.
În portul Charleston, la bordul velierului românesc s-au ambarcat doi cadeți din Turcia care, până la Constanța, se vor instrui alături de elevii și studenții români, în baza planurilor de cooperare bilaterală dintre Academia Navală "Mircea cel Bătrân" și instituția similară din Turcia.
Nava școală "Mircea" participă, până pe 26 august, la marșul anual de instruire practică, în cadrul căruia este inclusă și prezența la regata "Tall Ships A-tlantic Challenge 2009". Itinerariul marșului cuprinde escale în opt porturi - Catania, Cadiz, Tenerife, Hamilton, Charleston, Boston, Ponta Delgada și Algeciras, unde velierul reprezintă atât Forțele Navale, cât și România la toate manifestările organizate.
La bord se află un echipaj de 190 de persoane, din care 65 de studenți de la Academia Navală "Mircea cel Bătrân" și 38 de elevi de la Școala Militară de Maiștri Militari "Amiral Ion Murgescu". Pe parcursul celor 12.500 de mile marine care vor fi străbătute în Marea Neagră, Marea Egee, Mediterană și Oceanul Atlantic, studenții și elevii vor căpăta noi deprinderi marinărești și profesionale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5144 secunde