Cruciada împotriva culturii continuă

Nicușor vrea să îi dea pe artiști afară din case

1046
Nicușor vrea să îi dea pe artiști afară din case - 6f48fe98085d17ac767bdda795ab00f3.jpg

Articole de la același autor

În ședința din 15 decembrie 2010, Consiliul Județean nu numai că ignora restanțele salariale ale angajaților Teatrului "Oleg Danovski" ci, mai mult, pe unii dintre ei îi evacua din locuințele lor. Astfel că artiștii care locuiesc în cele 30 de garsoniere cuprinse în imobilul de pe strada Magnoliei (unde se află Direcția de Pază a Județului Constanța) își fac planuri de mutare. Hotărârea a fost aprobată întrucât Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" (TNOB) nu mai aparține, din luna decembrie, Consiliului Județean, ci Ministerului Culturii.

Unul dintre cei care își fac "calculele" de schimbare a domiciliului este baritonul Marius Eftimie, membru în corul Operei, care deplânge situația dramatică în care se află el și colegii săi: "Toată problema e legată de politica din România. Am colegi care au și câte trei, patru copii și care nu știu ce vor face în continuare. Va trebui să ne mutăm cu chirie, și cu toții știm ce costuri implică acest lucru".
"În Constanța nu se susține cultura, e non profit, nu e pentru acest oraș", precizează baritonul.
După ședința din 15 decembrie, grupul de consilieri județeni ai Partidului Democrat Liberal a trimis un comunicat de presă prin care condamna demersul Consiliului Județean: "De parcă atitudinea de tanc sovietic a președintelui Consiliului Județean în ceea ce privește acordarea salariilor restante pentru angajații TNOB nu a fost suficientă, tot în ședința de astăzi (15 decembrie, n.r.) s-a decis și evacuarea artiștilor teatrului de balet care locuiau în Blocul L4, din cele 30 de garsoniere alocate inițial TNOB, 14 fiind astăzi «rezervate» acelorași fundații obscure: Fundația pentru Promovarea Sportului Constănțean - 10 garsoniere, Fundația Fantasio - 4 garsoniere, iar restul până la 30 - celorlalte instituții de cultură".

"Cruzime fără precedent"
Consilierii județeni PDL precizau, în același comunicat: "În prag de Crăciun, domnul Nicușor Constantinescu își trece în cont încă o «măreață realizare»: scoaterea în stradă a angajaților Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" care locuiau în Blocul L4 și neplata salariilor restante ale tuturor salariaților instituției mai sus menționate. Grupul de consilieri județeni ai Partidului Democrat Liberal consideră că pentru această atitudine de o iresponsabilitate și cruzime fără precedent, domnul Nicușor Daniel Constantinescu ar trebui să-și prezinte de urgență demisia din funcție".

Prefectul Claudiu Palaz ia în calcul atacarea hotărârii
Așa cum, în vara anului trecut, Claudiu Palaz a atacat în contencios administrativ hotărârea prin care Consiliul Județean desființa Opera, prefectul analizează blocarea acestei hotărâri, de asemenea.
Daniela Vlădescu, directorul TNOB, și-a exprimat încrederea că prefectul Constanței îi va susține pe artiștii constănțeni și de această dată: "Domnul Palaz ne-a ținut partea din vară până acum, dacă nu era dânsul, noi nu mai eram".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 12 Ianuarie 2011
Stire din Cultură-Educație : Promoție la "Străini în noapte"
Miercuri, 12 Ianuarie 2011
Stire din Cultură-Educație : Maia Morgenstern și fiul, la Constanța
Pagina a fost generata in 3.5819 secunde