În atenția agenților economici

Reguli noi privind impozitul pe venit

435
În vederea aplicării unitare a prevederilor OUG nr.117/2010 pentru modificarea și completarea Codului Fiscal, Direcția Generală a Finanțelor Publice Constanța face următoarele precizări privind impozitul pe venit:
// S-a restrâns sfera activităților independente pentru care venitul net anual se determină pe baza normelor de venit numai la nivelul activităților care generează venituri comerciale, fiind excluse activitățile care generează venituri din profesii libere și venituri din drepturi de proprietate intelectuală.
// S-a extins modalitatea de determinare a venitului net pe bază de normă anuală de venit și pentru contribuabilii care au salariați.
// Se menține venitul net anual din fiecare activitate care generează venit comercial, stabilit pe baza normei de venit la un plafon ce nu poate fi mai mic decât salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, în vigoare la momentul stabilirii normei de venit, înmulțit cu 12.
// La stabilirea normei de venit, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată este cel în vigoare la momentul stabilirii normei.

Important
Persoanele fizice care desfășoară activitate de transport în regim de taxi nu vor mai fi impuse la normă de venit, urmând să fie impuse în sistem real.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6153 secunde