Nina Udrescu și Liviu Manolache interpretare de excepție în "Gin Rummy"

293
Nina Udrescu și Liviu Manolache interpretare de excepție în

Articole de la același autor

Iubitorii de teatru pot viziona în acest sfârșit de săptămână două piese de excepție, "Gin Rummy" și  "Paliativ".  Prima dintre acestea va avea loc sâmbătă, 26 ianuarie, de la ora 19.00, când spectatorii vor avea ocazia să îi aplaude pe Nina Udrescu și pe Liviu Manolache, doi dintre cei mai experimentați și talentați actori ai Teatrului de Stat Constanța (TSC).


"Gin Rummy" aduce în prim-plan doi pensionari internați într-un sanatoriu, care se angajează într-un pasionant joc de cărți, situație care generează, pe de o parte, umorul, dar scoate la iveală și dramele celor doi oameni singuri.


Potrivit reprezentanților TSC, jocul de cărți este mijlocul prin care ei se cunosc și formează un fel de cuplu, este legătura ce se construiește între ei, este combustibilul care îi face să meargă mai departe, extrăgându-și din viață ultimele satisfacții, dăruindu-și unul altuia rațiunea de a exista.


Regia spectacolului este realizată de Liviu Manolache, la fel și ilustrația muzicală, iar scenografia poartă semnătura Eugeniei Tărășescu Jianu.
Duminică, 27 ianuarie, tot de la ora 19.00, toată lumea este invitată la "Paliativ", un spectacol din dramaturgia contemporană românească, nerecomandat minorilor cu vârsta sub 16 ani. 


Pe scenă sunt doctori, oameni ca noi, care, printre multele operații efectuate pe trupurile altora, au suferit și ei deformări ale creierelor și sufletelor. Unii privesc oamenii de pe masa de operație ca pe niște obiecte, părându-li-se normală și salutară percepția. La fel de normal este să "cucerești" femeia care ți-a căzut cu tronc, prin acceptul de a efectua o procedură chirurgicală asupra tatălui ei, mai ales când ea găsește normal să folosească sexul ca monedă de schimb, pentru că nu-i ajung banii. Aceștia sunt oamenii buni, în care corupția nu a săpat până la psihoză. 


În alții, în schimb, puterea de viață și de moarte asupra oamenilor a declanșat nebunia de a se crede Dumnezei. Ei modelează sistemul după chipul și asemănarea lor și îl fac să funcționeze mai departe, neclintit în fața oricărei tragedii. Ei reprezintă modelele de succes și lecturile obligatorii pentru generațiile următoare, făcând din ideea de schimbare un ideal și o utopie. 
Tânărul dramaturg Radu Popescu înfățișează o lume pe care o cunoaște din interior, pentru că el însuși a fost medic chirurg înainte de a se dedica teatrului. 


Regia este semnată de Cristian Gheorghe, iar scenografia, de Lăcrămioara Dumitrașcu. Din distribuție fac parte: Adrian Dumitrescu, Alina Manțu, Cosmina Soare, Andrei Cantaragiu, Răzvan Baciu, Cosmin Mihale, Ana-Maria Ștefan. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 12 Iulie 2018
Stire din Cultură-Educație : De la Mamaia, la… Sanremo
Pagina a fost generata in 0.848 secunde