Noi apariții editoriale

436
Ieri, căminul cultural din comuna Chirnogeni a găzduit un spectacol ocazionat de împlinirea a 90 de ani de la unirea Basarabiei, Bucovinei și Transilvaniei cu România (1918) și a 130 de ani de la reunirea Dobrogei cu patria-mama (1878).
În cadrul evenimentului a avut loc lansarea romanelor "Drăculeștilor", "Sabia Ordinului", "Colanul Ordinului" și "Mantia Roșie" de Gabriela Vlad, care a realizat o donație de carte Bibliotecii din comuna Chirnogeni.

Stephanie Courtois (coord.) "Dicționarul comunismului", Polirom, 2008
Acest tom de peste șapte sute de pagini prezintă întreaga istorie celei mai faimoase ideologii politice a secolelor XIX și XX, într-un moment în care o bună parte a arhivelor sovietice, și nu numai, sunt disponibile cercetătorilor. Alcătuit de o echipă de istorici francezi, dicționarul este completat de o necesară addenda elaborată de specialiștii Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului în România, ce prezintă personalități și evenimente care au marcat istoria comunismului autohton.

Constantin Ticu Dumitrescu "Mărturie și document", vol. II, Polirom, 2008
Regretatul președinte al Asociației Foștilor Deținuți Politici, trecut la cele veșnice în data de 5 decembrie, a adunat între coperțile acestui volum documentele care s-au păstrat în arhivele fostei Securități, preluate în prezent de CNSAS, cu o valoare istorică incontestabilă și care prezintă întreaga gamă a ororilor prin care au trecut cei ce au luptat împotriva regimului comunist.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6343 secunde