Noi consultări cu sindicatele din Educaţie, la Palatul Victoria

161
Noi consultări cu sindicatele din Educaţie, la Palatul Victoria - protesteducatieprofesorisursafot-1685601595.jpeg

Articole de la același autor

Premierul Nicolae Ciucă şi-a programat, joi, noi consultări cu reprezentanţii sindicatelor din Educaţie, potrivit agendei oficiale a prim-ministrului.

Acestea ar urma să aibă loc la ora 13,30, respectiv ora 19,00, precizează sursa amintită.

Miercuri seară, Nicolae Ciucă a avut, la Palatul Victoria, o nouă rundă de consultări cu liderii sindicatelor din Educaţie, întâlnire în cadrul căreia au fost prezentate măsurile privind măririle de salarii din sistemul de învăţământ pe care Guvernul le va aproba joi.

Potrivit unui comunicat al Executivului, în acelaşi context, prim-ministrul şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, au făcut un apel la responsabilitate către toţi angajaţii din sistemul educaţional pentru a înceta greva.

Liderii federaţiilor sindicale din Educaţie au anunţat, însă, că greva generală va continua. Sindicaliştii au respins propunerea Guvernului privind creşterea salariilor cu 1.000 lei brut lunar pentru personalul didactic şi cu 400 de lei pentru personalul nedidactic din învăţământ.

"În acest moment greva continuă, ca să fie foarte clar. Nu au acceptat (membrii de sindicat - n. r.) nici varianta cu 1.000 de lei. Au cerut să fie suma mai mare. Dublarea acelei sume, 2.000 de lei net. Era vorba de 1.000 de lei brut lunar, e vorba de 2.000 de lei", a transmis preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hăncescu, citat de Agerpres.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8314 secunde