Noi direcții de dezvoltare a parteneriatului socio-economic la Universitatea "Ovidius"

210
Noi direcții de dezvoltare a parteneriatului socio-economic la Universitatea

Articole de la același autor

Universitatea „Ovidius” din Constanța (UOC) a organizat, zilele trecute, în parteneriat cu Camera de Comerţ, Industrie, Navigație şi Agricultură Constanța (CCINA), o nouă întâlnire a Forumului Oamenilor de Afaceri.

În cadrul evenimentului a fost subliniată importanța parteneriatului socio-economic pentru inovare și dezvoltarea comunității, prin implicarea celor trei componente: mediul academic, autoritățile publice și mediul de afaceri. „Constanța are, astăzi, o șansă, pentru că este prima dată în ultimii 20 de ani când universitatea se bucură de o colaborare deplină cu toate autoritățile, de o deschidere totală și, mai mult, de recunoașterea totală a importanței actului de educație și cercetare la nivelul comunității. Pilonul principal, care deschide și închide, apoi, cercul parteneriatului, este mediul economic, deoarece acesta este cel mai în măsură să identifice rapid nevoile pieței, fiind, totodată, cel care absoarbe produsul actului de învățământ, adică absolventul. Acesta este motivul pentru care actul didactic trebuie să fie armonizat cu cerințele pieței, iar, în acest sens, universitatea își poate adapta programa și poate chiar să înființeze programe noi, în parteneriat cu mediul economic”, a precizat conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu, rectorul UOC.

Alocuțiunile au fost urmate de o sesiune de discuții libere, în cadrul căreia reprezentanții mediului de afaceri și economic din regiune și-au exprimat deschiderea față de consolidarea parteneriatului socio-economic în cadrul proiectelor viitoare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.553 secunde