Eveniment de mare interes pentru angajatori, asociații profesionale, juriști și avocați

188
Eveniment de mare interes pentru angajatori, asociații profesionale, juriști și avocați - eveniment-1670441298.jpg
Centrul Enterprise Europe Network din cadrul Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța și firma de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen au prezentat noutățile în domeniul dreptului muncii. Evenimentul a avut loc miercuri, 7 decembrie 2022, în sala de conferințe a CCINA.

Pe 9 octombrie 2022 a fost publicată, în „Monitorul Oficial”, Legea nr. 283/2022. Aceasta aduce poate cele mai multe modificări ale Codului muncii din ultimii ani, fiind vorba de o serie de amendamente și adăugiri substanțiale, de importanță ridicată pentru angajator, dar și pentru salariați. Dintre acestea, se remarcă noi drepturi pentru salariați, modificări la conținutul minim al contractului individual de muncă (și informarea salariatului despre elementele contractuale), precum și noi tipuri de concedii pentru salariați.

În cadrul întâlnirii a fost abordată următoarea tematică:

- Care sunt modificările care aduc semnificative schimbări în relațiile de muncă și cum ar trebui acestea abordate de către angajatori?

- Sunt angajatorii nevoiți să se pregătească pentru cereri suplimentare „sensibile” venite din partea salariaților?

- Care sunt noile drepturi garantate salariaților?

- Primesc unele noțiuni consacrate de dreptul muncii o nouă optică legislativă (spre exemplu: perioada de probă)?

- Aduc aceste noi modificări legislative o protecție extinsă a salariaților?

- Care sunt mecanismele prin care angajatorul respectă drepturile salariaților, dar, în aceeași măsură, asigură continuitatea și dinamismul business-ului?

Seminarul a fost condus de lectorul Roxana Abrașu - partener și coordonator al practicii de dreptul muncii a NNDKP.

Evenimentul s-a adresat reprezentanților mediului de afaceri – companii în calitate de angajatori, firme de recrutare forță de muncă, asociații profesionale, dar și juriștilor, avocaților, reprezentanților angajaților. Participarea a fost gratuită.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2706 secunde