Un nou pas spre realizarea parcului din locul fostelor Galerii Soveja. "Nu va fi lucru de mântuială!"

925

Articole de la același autor

Avansează demersurile pentru transformarea fostului bazar Ștefăniță Vodă – sau Galeriile Soveja, cum era cunoscut, de fapt, de către constănțeni – într-un parc. De dată recentă, administrația publică locală a depus la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța documentația în vederea obținerii acordului de mediu pentru proiect.

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Constanța a înștiințat cetățenii interesați cu privire la faptul că a fost depusă solicitarea de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Amenajare spațiu public, situat la intersecția străzilor Soveja și Ștefăniță Vodă – amenajare peisagistică parc Soveja și reconfigurare circulație”. Cei interesați pot obține informații la sediul agenției, de pe strada Unirii, din municipiul Constanța.

Dar mai sunt multe de făcut, multe acte de obținut până când parcul va deveni realitate. Cel mai probabil, afirmau recent reprezentanți ai Primăriei Constanța, lucrările de amenajare vor începe peste aproximativ un an.

Până atunci, există însă alte vești îmbucurătoare pentru locuitorii din zonă. Astfel, după cum a precizat city managerul Felicia Ovanesian, parcul Soveja nu va fi doar pe amplasamentul fostelor galerii, ci va fi extins și se are în vedere inclusiv realizarea unei parcări în zonă. „Am mai alocat niște teren în preajmă, chiar și unul privat care devenise neconstruibil din cauza unor rețele electrice, deci nu va fi doar pe amplasamentul fostelor Galerii Soveja, se extinde locația. Vizavi de parc am descoperit și o suprafață de 6.500 de metri, care va putea fi amenajată ca parcare supraetajată sau subterană, vom analiza. Este vorba despre un teren în vecinătatea gardului cimitirului”, a afirmat Felicia Ovanesian.

Dacă inițial parcul urma să fie realizat pe un teren de aproximativ 3.000 de metri pătrați, ulterior amplasamentul a fost extins la 5.250 metri pătrați. Imagini cu ceea ce și-a propus municipalitatea să realizeze în zona respectivă au fost făcute publice de city manager, care a subliniat că se lucrează la documentație și că „în niciun caz nu va fi lucru de mântuială”.

Referitor la reconfigurarea circulației în zonă, reamintim că, în luna august 2022, Primăria Constanța a achiziționat serviciul de elaborare a documentației tehnic-economice necesare reconfigurării circulației pe bulevardul Soveja, intersecție cu strada Ștefăniță Vodă, și amenajării peisagistice a spațiului public al viitorului parc Soveja de la o firmă care a colaborat cu marile orașe ale țării. Durata contractului este de nouă luni, cu posibilitatea prelungirii cu acordul ambelor părți, prin act adițional, în funcție de durata de execuție a lucrărilor.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7976 secunde