Potecă de groază în zona Casei de Cultură: pietroaie, gunoaie și sârmă ghimpată!

1978
2

Articole de la același autor

Drumeag de pământ, cu pietroaie și gunoaie, ba chiar și cu sârmă ghimpată ce împrejmuiește ceea ce ar fi trebuit să fie spațiu verde. Nu descriem o imagine dintr-un sătuc sărăcăcios, ci o alee din zona Casei de Cultură, din municipiul Constanța! Iar locatarii, sătui de boschetarii și drogații care se tot aciuau la intrările secundare în bloc, le-au ferecat cu gratii.





Între blocurile de pe aleea Daliei și imobilele de pe strada Poporului există o potecă folosită frecvent de locuitorii din zonă, în drumul lor spre piață sau stația de autobuz. „Potecă” – pentru că ar fi prea mult să o denumim și alee, având în vedere că se prezintă mai rău ca un drum de țară. Constănțeanul Ion Tănase, cititor al cotidianului „Cuget Liber”, care ne-a semnalat și în trecut alte probleme din zona Casei de Cultură, ne-a mărturisit că folosește frecvent acest drumeag, deși nu este unul dintre cele mai „prietenoase” pentru cei care se încumetă să-l parcurgă.



„Această porțiune, care este în continuarea aleii Garajelor, cum am denumit noi zona unde erau în trecut garajele, până să fie demolate de cei de la primărie, nu a fost niciodată asfaltată. Așa cum o vedeți acum, cu pâmânt și pietroaie, așa a fost mereu. Proprietarii imobilelor și-au înălțat garduri, fiecare cum a considerat sau poate că așa le-au fost atribuite terenurile, fără să se țină cont de faptul că aici ar putea să fie o arteră rutieră. Unii sunt ieșiți cam în alee, dar chiar și așa, porțiunea aceasta ar putea fi asfaltată și redată circulației. Noi venim pe aici ca să scurtăm drumul dinspre strada Poporului spre strada Baba Novac și în plus pentru că nu ai cum să circuli, ca pieton, pe strada Poporului sau pe aleea Daliei, unde pe trotuare staționează în permanență autoturisme”, a afirmat constănțeanul Ion Tănase.



Din păcate, nu este vorba doar despre lipsa asfaltului și prezența pietroaielor care străjuiesc drumeagul. Imaginea care-i întâmpină pe cei care pornesc de la Colegiul de Artă „Regina Maria” spre strada Baba Novac este una apocaliptică. Cauciucuri și gunoaie aruncate la întâmplare, spațiu verde lăsat în paragină împrejmuit cu sârmă ghimpată și chiar intrări în scări de bloc ferecate de gratii și lacăte. Este de înțeles atitudinea locatarilor, mai aflăm de la cititorul nostru, căci se săturaseră ca intrările în imobile să fie culcuș pentru oamenii străzii sau pentru tineri consumatori de droguri, recalcitranți și gălăgioși. Ca o ironie, la capătul a ceea ce ar fi putut să fie o alee de toată frumusețea, tronează un drapel al României. Pare un mesaj ce poate avea numeroase interpretări...





„Ar putea să asfalteze aleea și să deschidă traficul rutier spre Baba Novac”

Revenind la așa-zisa alee, Ion Tănase spune că ar putea fi inclusă într-o eventuală resistematizare rutieră a zonei. „Toate autoturismele care ies din acest cartier coboară pe aleea Daliei, spre strada Ion Nenițescu, spre Poporului, pe lângă colegiu, ceea ce duce la supraaglomerarea zonei. În schimb, înspre strada Baba Novac accesul rutier a fost blocat, fiind montate borduri. Ar putea să asfalteze această alee și să deschidă traficul și spre Baba Novac”, a continuat constănțeanul.



La rândul nostru, am semnalat reprezentanților Primăriei Constanța aceste aspecte, solicitând un punct de vedere cu privire la situația drumeagului respectiv. Până la publicarea articolului, nu am primit niciun răspuns.



Pe de altă parte, se impune precizat că în perioada următoare va fi elaborat Planul Urbanistic Zonal al unei parcări supraetajate, ce va fi realizată pe aleea Daliei, din zona Casei de Cultură. Construirea parcării supraetajate ar rezolva problema trotuarelor blocate, în prezent, de mașini, dar locuitorii sunt nemulțumiți de faptul că parcarea ar urma să ocupe o suprafață foarte mare și să „ia lumina” imobilelor. 



Comentează știrea

Una Mie Noua Lei
2 decembrie 2022
Noapte de Decemvrie

"Tot ce-am fost in viața mea odată voi lăsa uitării Ani și ani și nopti la rând povară clipa despărțirii N-am să-ți cer ce nu-mi poți da vreodată N-am să bat la porți închise iară Nu-ți feri privirea Drumurile noastre toate se vor întâlni vreodată Drumurile, gândurile, fericirea Drumurile noastre poate se vor întâlni vreodată Drumurile, gândurile, fericirea Voi păstra mereu în amintire Drumurile noastre Voi spera mereu la porți cum n-a fost vreodată Gândul că mă vei respinge iară, gândul mă-nfioară Lasă-mi doar prietenia care glasul meu o cheamă Drumurile noastre toate se vor întâlni vreodată Drumurile, gândurile, fericirea Drumurile noastre poate se vor întâlni vreodată Drumurile, gândurile, fericirea Drumurile noastre toate se vor întâlni vreodată Drumurile, gândurile, fericirea Drumurile noastre poate se vor întâlni vreodată Drumurile, gândurile, fericirea"

Agent şef Principal Lenuţa ISTRATE
2 decembrie 2022
şef la Postul de Poliţie Albeşti

"dovadă că s-au pregătit temeinic pentru evaluare, cu media 9.00". 1Punct Lipsa! (jale mare). "s-au speriat de faptul că, în mediul urban, ar fi mai mult „de muncă” decât în rural" . "două poliţiste De remarcat" citatiune de 8.50 [Claudia Uzum, şef la Postul de Poliţie Bărăganu]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2338 secunde